Sosyal medyada geçirilen sürede Facebook birinci, Instagram ikinci, Twitter üçüncü

Sosyal medyada geçirilen sürede Facebook birinci, Instagram ikinci, Twitter üçüncü

Facebook için “internetin işletim sistemi” denmesinin bir nedeni var. Bilgisayar kullanıcıları cihazları açık olduğu sürece nasıl işletim sisteminden bağımsız hareket edemiyorlarsa, neredeyse aynı bağlantı internet kullanıcıları ile Facebook arasında var.

1,2 milyar aktif kullanıcısı dünya çapındaki internet bağlantısına sahip tüm kullanıcıların neredeyse yarısının dev sosyal ağ sitesinde aktif olduğunu gösteriyor.

Çoğu kullanıcının bilgisayarlardakiyle tarayıcılarında ilk açtığı site olan Facebook, mobil cihazlar sahiplerinin de ilk açtıkları uygulamalardan biri. Üstelik site üzerinden geçirilen zaman da son derece yüksek.

Peki Facebook ve diğer sosyal ağ sitelerinde geçirilen toplam süre ne kadar?

Sosyal medya sitelerini ziyaret etmek, internet kullanıcılarının en çok zaman ayırdıkları online aktivite haline geldi. Alışveriş, haber siteleri, oyun/eğlence ve hatta e-posta bile sosyal medyaya ayrılan sürenin gerisinde yer alıyor.

Sosyal medyada geçirilen sürede Facebook birinci, Twitter üçüncü...

BI’ın bu konuda yayınladığı son rapor sadece ABD kullanıcıları ele alıyor olsa da, dünyanın hemen her bölgesi için fikir verebilecek nitelikte. Rapora göre kullanıcılar günde ortalama 37 dakikalarını sosyal ağ sitelerinde geçiriyorlar. Sosyal ağ sitelerinde geçirilen sürenin yüzde 60’ı ise mobil cihazlardan gerçekleştiriliyor. Bu mobilin eriştiği noktayı gözler önüne sermesi açısından son derece etkileyici bir oran.

En başta da belirttiğimiz gibi Facebook bu konuda açık ara önde. Kullanıcılar Facebook üzerinde ayda ortalama 1,9 milyar saat geçirirken, Twitter üzerinde geçirilen süre ise 88 milyon saat. Yani Facebook’ta geçirilen süre Twitter’da geçirilen sürenin 21 katından daha fazla. Facebook’a ait olan Instagram ise 133 milyon saat ile Twitter’ın önünde. Gerçilen sürelere bakıldığında Twitter’ın ardından Snapchat ve sonrasında ise WhatsApp geliyor.

Facebook’un Twitter’dan tek farklı geçirilen süre değil, bu süre etkileşim oranına da yansıyor. Rapora göre Facebook üzerinde gerçekleşen etkileşim oranı Twitter’a göre 7 kat daha yüksek.

2014 yılında da sosyal ağ sitelerinin önemini koruması sürpriz olmayacak. Özellikle mobil kullanımın artması ile birlikte sadece mobil odaklı yeni sosyal ağ sitelerinin çoğalması ve bu alanda kullanıcıların daha niş sosyal ağları daha yoğun şekilde kullanmaya başlayacak olması hem girişimciler, hem de pazarlamacılar için gözden kaçırılmaması gereken bir detay...

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.