Güney Kore merkezli mesajlaşma uygulaması Kakao, bu yıl 200 milyon dolar gelir bekliyor

Güney Kore merkezli mesajlaşma uygulaması Kakao, bu yıl 200 milyon dolar gelir bekliyor

Güney Kore merkezli mesajlaşma uygulaması Kakao, bu yıl tam 200 milyon dolar gelir elde etmeyi bekliyor. Geçen yıl elde ettiği 42 milyon dolarlık gelirden sonra, bu yıl gelirlerini katlayarak artırması tabii ki mesajlaşma uygulamalarının son dönemde yaşadığı büyük patlama ile yakından alakalı.

Güney Kore, 50 milyon nüfusu ile eMarketer verilerine göre  yüzde 73'lük gibi bir akıllı telefon penetrasyonuna sahip. Yine Nielsen verilerine göre ise, bu akıllı telefon sahiplerinin yüzde 93'ünün telefonunda Kakao mesajlaşma uygulaması yüklü durumda.

Kakao'nun toplamda 130 milyon kullanıcısı bulunuyor. Güney Kore'nin 50 milyonluk nüfusuna rağmen, Kakao global anlamda da kendine yer edinmiş gibi görünüyor. Ancak Güneydoğu Asya'da rekabet bir hayli kızışmış durumda. Japonya'da Line, Çin'de de 230 milyon kullanıcısı ile WeChat gibi rakiplari bulunan Kakao, bir de ülkemizde de en popüler mesajlaşma uygulaması olan WhatsApp ile de rekabet halinde.

Kakao, gözü yeni pazarlara dikmiş durumda

Kakao Co-CEO'su Sirgoo Lee'nin açıklamalarına göre Kakao, bundan sonrası için gözünü Endonezya, Filipinler ve Vietnam gibi pazarlardan pay almaya dikmiş durumda. Akıllı telefonların yükselişte olduğu pazarları incelediklerini aktaran Sirgoo Lee, anlaşılan ayak basılmamış topraklara giderek oradan pay kapmaya çalışacak gibi gözüküyor.

Lokalizasyon teknikleri ile ilgili bilgi de veren Lee, Kakao'nun Güney Kore'de sarı ağırlıklı renkleri ile beğenildiğini ve tercih edildiğini söylerken, bu durumunda başka bir ülkede farklılık gösterebileceğini de aktarıyor. Kısacası, Kakao farklı ülkelerde farklı renklere ve farklı söylemlere açık olduğunu belirterek, farklı pazarlara açılma konusunda cesur bir marka olduğunu da kanıtladığını da belirtebiliriz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.