Grup halinde görüntülü konuşmanın en eğlenceli uygulaması: Spin

Grup halinde görüntülü konuşmanın en eğlenceli uygulaması: Spin

Bu yılın son haftasına girdiğimiz şu günlerde 2013'ün mobil ve video odağında geçtiğini görüyoruz. Mobilde mesajlaşma servisleri hızla büyüme gösterirken, mesajlaşmanın içeriğinde de değişiklikler yaşandı. Mesajlar yazılı olmanın yanında görsel ve video içeriğe yöneldi hatta bu yüzden geçtiğimiz aylarda hem Instagram, hem de Twitter görsel odaklı mobil mesajlaşmayı devreye aldı.

Snapchat'te görsel içerikli mesajlaşmayla birlikte değişen mobil mesajlaşmada yeni girişimler ekosisteme giriş yapıyor. Bugün size tanıtacağımız girişimlerden birisi de Spin. iOS tabanlı cihazlar için geliştirilen uygulamayla grup halinde video görüşmesi yapılabiliyor.

Skype'ın ve Google Hangout'un sunduğu çoklu video konuşmasından  farklı olarak Spin'de  görüşme deneyimi daha eğlenceli hale getirilmiş, konuşma sırasında arka planda Facebook'tan fotoğraf veya YouTube'tan video açılabiliyor.

Birlikte eğlenceli vakit geçirmenin yeni yolu diyerek kendini tanımlayan girişim, kullanıcıya sunduğu özelliklerle sloganını destekliyor. Görüntülü konuşmada canlı video izlemenin yanında fotoğraf gösterimine olanak tanıyan Spin böylece kullanıcıların birbirlerine mobil telefonu vererek "şuna bir baksana"  tabirini dijital dünyaya taşımış oluyor.

Mobilde ekran boyutlarının küçüklüğüyle yaşanan problemi kullanıcının ekranı istediği gibi yönetmesine olanak tanınmasıyla aşan Spin kullanılabilirliliğini artırmış. Konuşmada görüntü ve video paylaşmanın yanında kullanıcılar paylaşılan fotoğrafların üzerine yazı yazabiliyor, resim çizebiliyor böylece paylaşım daha da artmış oluyor.spin-chalktalk

Son kullanıcıya sunduğu yeniliklerin yanında Harvard Üniversitesi, TED ve DC United tarafından test edilen Spin, B2B'de hizmet uygulaması olarak ve pazarlama platformu olarak gelecek vadediyor. Gelecek yıl adını sıkça duyacağımızı tahmin ettiğim  San Fransisko merkezli uygulamayı iOS kullanıcıları buradan indirerek kullanmaya başlayabilirler.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.