Square'in kurucusu Jack Dorsey, Walt Disney'in yönetim kuruluna katıldı

Square'in kurucusu Jack Dorsey, Walt Disney'in yönetim kuruluna katıldı

Square'in kurucusu Jack Dorsey, dünyada artık bir efsane haline gelmiş The Walt Disney Company'nin yönetim kuruluna katıldı.

Bir girişimci ve aynı zamanda Square'in en yetkili ismi olan Jack Dorsey, Walt Disney yönetim kuruluna katılması ile birlikte önemli bir işlevi de olacak. Walt Disney'in amacı, yönetim kuruluna kattığı yeni isim Jack Dorsey'in, teknoloji alanındaki uzmanlığından yararlanmak.

Walt Disney, köklü bir geçmişe sahip ve tabii ki bu tarz köklü geçmişe sahip markaların, günümüzün şartlarına uygun olacak şekilde değişen düzene de uyum sağlaması gerekiyor. Hatta bu şirketlerin yaşamasını sürdürmesi için oldukça kritik.

Walt Disney de, yönetim kuruluna Jack Dorsey gibi bir ismi yönetim kuruluna katarak, bu değişen düzene daha yakın olmak için çabasını açıkça ortaya koymuş oluyor. Walt Disney'in CEO'su Robert A. Iger da, yaptığı açıklamada, Jack Dorsey'in sosyal medya ve ticari alanda Walt Disney'in yeni iş geliştirmesine yardımcı olacak.

jack dorsey

Twitter'ın da kurucu ortaklarından olan ve 2006 yılında attığı ilk tweet ile internet dünyasını bir hayli değiştiren Jack Dorsey, şimdi de Walt Disney'in yeni dünyadaki kaderini belirleyecek bazı adımların kurulunda atılmasını sağlayabilir. Böyle bir hamle ile, yönetim kuruluna Jack Dorsey'i katmak Walt Disney için gerçekten akılcı bir hamle. Böylece şirketin üst yönetiminde yeni dünyaya hakim, oyunun yeni kurallarını bilen birisinin yer alması Walt Disney'i daha da dijitalleştirecek adımlar atılması daha çok mümkün olacak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.