Pebble uygulama mağazasını 2014 yılının başında açıyor

Pebble uygulama mağazasını 2014 yılının başında açıyor

Pebble, blogu üzerinden resmi olarak duyurduğu haberle Pebble'ın uygulama mağazası Pebble Appstore'u, 2014 yılının başında açacağını müjdeledi.

Kickstarter'dan çıkan ilk projelerden birisi olan Pebble akıllı saatler, ilk kez bu yılın başında piyasaya sürülmüştü. Amazon ve Best Buy'lardan satışı yapılmaya başlanan Pebble akıllı saatler iOS ve Android cihazlara bağlanabiliyor.

2014'ün ilk aylarında açılması beklenen Pebble App Store'da, uygulama geliştiriciler artık Pebble için Pebble SDK 2.0 geliştirdikleri akıllı saat uygulamalarını Pebble mağazasına yükleyerek kullanıma sunabilecek. Pebble SDK 2.0 da, yeni yıl itibariyle geliştiricilere açılacak ve geliştiriciler uygulamalarını geliştirmeye başlayabilecek.

pebble-appstore-devices

Pebble App Store'un konuşulması gereken bir diğer  büyük özelliği ise, üçüncü parti uygulama geliştiricilerin Pebble'a ücretli olacak şekilde uygulama yükleyemeyecek olmaları. Kısacası Pebble akıllı saat alan birisi, tüm uygulamaları ücretsiz olarak indirebilecek. Fakat burada, Pebble'ın da belirttiği bir alternatif var. Geliştiriciler, Pebble ile konuşabilen ücretli iOS ve Android uygulamaları geliştirerek bunları ücretli hale getirebilirler.

pebble_appstore_categories

Pebble'ın uygulama mağazası yukarıdaki görselde de görebileceğiniz 6 farklı kategorideki uygulamaları kabul edecek. Geliştiriciler için de uygulama anlamında fikir verebilecek kategoriler bulunuyor. Kişisel fikrim, burada özellikle Fitness ve Remotes kategorilerinde çok ilgi çekici örnekler görme ihtimalimiz olduğu yönünde.

Pebble için akıllı saat uygulamaları geliştirmek isteyen geliştiriciler daha detaylı bilgileri ve soru-cevapları buradan alabilir.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.