Google 2013'te dijital pazarlamanın nasıl değiştini açıkladı [infografik]

Google 2013'te dijital pazarlamanın nasıl değiştini açıkladı [infografik]

İnternet ekosistemi bu yılın nasıl geçtiğine dair raporlar yayınlamaya ediyor. Facebook veYoutube'un ardından geçtiğimiz günlerde Google arama sonuçlarına dair kullanıcıların eğilimleri ve ilgileri üzerine hazırladığı Zeitgeist 2013'ü paylaşmaştı.

İnternet reklam pazarının en büyük oyuncusu olan Google bu yıl dijital pazarlamada yaşanan değişime dair infografik paylaştı. Bu yılın ilk 9 ayında reklamlardan 39.8 milyar dolar gelir elde ettiğini 3. çeyrek raporunda açıklayan Google'ın  paylaştığı infografikte çoklu ekran kullanımı dikkat çeken noktalar arasında yer alıyor.

2013'ü dijital reklam dünyası için harika bir yıl olarak tanımlayan Google, yeni teknolojilerle markaların, ajansların ve yayıncıların müşterilerle daha yakın iletişim kurabildiğine dikkat çekmiş. 

Reklamlarda yaratıcılığın her geçen gün arttığını belirten dijital reklam devi, başarıyıysa gerçek zamanlı medya satın alması ve kampanyaların farklı ekran ve formatlara dağıltımasıyla açıklamış. İnfografiği sektörde yaşanan önemli değişmelerin yansıması olarak nitelendirmemiz mümkün.

Özellikle bu yıl mobilde yaşanan büyümeyle internet kullanıcıları çoklu ekranda gezinmeye başladı. İnfografikte insanların her gün 3 farklı ekran kullandığını paylaşan Google, çoklu ekranın önemini bir kez daha vurgulamış. Kullanıcıların yüzde 81'inin televizyonla birlikte akıllı telefonu aynı anda kullandıkları ve yüzde 66'sının bilgisayarla akıllı telefonu aynı anda kullanmaları dikkat çeken rakamların başında geliyor.

Reklam verenlerin çoklu ekran üzerindeki bilincine de dikkat çeken infografikte reklam verenlerin yüzde 48'inin çoklu ekranı çok önemli bulduğunu yüzde 20'sininse medya harcamalarında çoklu ekrana göre kampanya yaptıklarını paylaşılmış. Ayrıca Google 2016 yılında bu rakamların iki katına çıkacağını tahmin ediyor. Çoklu ekran kampanyalarında ki başarılı örnek olarak Sony Entertainment Avrupa'dan örnek verilerek şirketin The Last of Us oyunun 3.4 milyon sattığı belirtilmiş.

Yenilediği hizmet şartlarıyla Google+ hesabı olan kullanıcının beğenileri üzerinden reklam yapacağını sizinle paylaştığımız Google burada etkileşimi artırmayı amaçlıyordu. Şirket hazırlanan infografikte reklamların artık konuşmaların bir parçası olduğuna değinerek reklam verenlerin yüzde 73'ünün sosyal medya reklamlarını kullandığını paylaşmış.

RTB'de yaşanan büyümeye de dikkat çeken infografikte gerçek zamanlı açık artırma reklamlarının yüzde 74 büyüdüğünü ve reklam verenlerin yüzde 70'inin programatik satın almaya yöneldikleri paylaşılmış. Facebook'un SSP kanadında önemli envanteri barındıran Facebook Exchange'in DoubleClick'te yer almaya başlamasına da değinilmiş. Gelecek yıl bu birlikteliğin sonucunu net olarak görebileceğiz.

Her bin gösterim başına ücretlendirme modeli olan CPM'in geçen seneye göre yüzde 23 artarak 10 doların üzerinde artış göstermesiyse kaydadeğer diğer bilgiler arasında yer alıyor. Yazının başında belirttiğim yeni teknolojiler konusunu başarı başlığında detaylandıran Google bu teknolojilerle dijital dünyanın hesap verilebilir olmasıyla başarının ölçümlendiğini dile getirmiş.

Google, görmenin inanmak olduğunu vurgulayarak dijital dünyada reklamların yarısının görünmediğine dikkat çekmiş. Google’ın şu an için ABD'de sunduğu ActiveView ürünüyle reklamların görünürlüklerinin ölçümlebileceğinin tanıtımını da yapan şirket 20 saniyeden fazla gösterilmeyen reklamlarla tıklama oranlarının yüzde 125 arttığını paylaşmış.google-reklam-degisimi-2013-infografik

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.