Tmob, Vodafone için geliştirdiği iBeacon teknolojili mobil ödeme sistemini tanıttı

Tmob, Vodafone için geliştirdiği iBeacon teknolojili mobil ödeme sistemini tanıttı

Tmob, Vodafone için iBeacon teknolojisiyle hazırladığı mobil ödeme sistemini tanıttı. Bu teknolojiyle kullanıcılar akıllı telefonlarıyla temassız olarak ödeme yapabilecekler. Vodafone Türkiye Genel Müdürlüğü binasındaki Lavazza Cafe’de test edilen iBeacon ile mobil ödeme denemesi başarıyla gerçekleşmiş.

Son kullanıcının ödemelerinde iBeacon'ı ne zaman kullanmaya başlayacağına ilişkin net bilgi paylaşılmadı ancak kesin olan pek yakın zamanda hayatımıza girecek olan sistemin pazarlama ve ödeme sistemlerinde önemli değişiklikleri de beraberinde getirecek olması.

Apple lisansıyla üretilen akıllı verici iBeacon teknolojisinin üç bileşeni var. Birincisi mağazalara yerleştirilen iBeacon vericileri. İkincisi Apple’ın iOS7 işletim sistemli akıllı telefonlarında kullanılan mobil cüzdan uygulaması. Son olarak da telefonla uygulamanın iletişimini sağlayan entegrasyon. iBeacon, iPhone4S ve üstü modellerin sahiplerine, yani halihazırda 200 milyon iPhone sahibine, lokasyonlarına ve vericiye yakınlıklarına göre özelleştirilmiş bildirimler ulaştırıyor.

Mağazaya giren kullanıcıyı algılayan sistem akıllı telefona “Hoşgeldiniz!” benzeri bildirimler paylaşıyor. Bunu kullanıcının hayatını kolaylaştıracak kişiselleştirilmiş diğer bilgilerle birlikte ödemeye kadar giden bir süreç izliyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.