Soner Canko: BKM Express'in kullanıcı sayısı 220 bine ulaştı

Soner Canko: BKM Express'in kullanıcı sayısı 220 bine ulaştı

Bu yıl ikinci kez düzenlenen Webrazzi Ödeme Sistemleri Konferansı sektörden birçok tecrübeli ve öncü katılımcılıyı ağırlıyor. Konferansın bu yılki ilk konuşmasını BKM CEO'su Soner Canko, Arda Kutsal ile söyleşi yaparak gerçekleştirdi.

E-ticaret, kredi kartı sayıları ve kullanımı, mobil ödeme, BKM Express gibi birçok alanda özel veriler paylaşıldığı ve sektörün geleceği ile ilgili konuların konuşulduğu söyleşide ilk dikkat çeken verinin 2013 yılı itibariyle 2013 yılın da internetten yapılan kartlı ödemelerin tutarı 35 milyar TL'ye ulaşması bekleniyor.

2013 ilk 10 ayında bu rakamın 29 milyar TL olarak gerçekleştiğini, 2012 yılında ise 25 milyar TL olduğunu hatırlatalım. Bu rakamlarla birlikte internetten yapılan kartlı ödemelerin 2013 yılın'da %40 büyüdüğü Soner Canko'nun aktardığı bir diğer bilgi.

photo (1)

İnternetten yapılan kartlı ödeme tutarının toplam kartlı ödemelere oranı 2013 yılında %8,4 ile yılı tamamlaması beklenirken 2012 yılında bu oranın %7,2 olduğunu ve geçen yıla oranla %1,2 gibi bir büyümenin olduğu söyleşide aktarıldı. İnternetten yapılan kartlı ödemeler içinde sektörlerin payı  2013 ilk 10 ay içinde Hizmet %20, Havayolları %17, Elektronik %17 ile gerçekleştiği olarak gerçekleşmiş.

Tüm bunların yanında Soner Canko Türkiye'de toplam kredi kartı sayının yaklaşık 57 milyon adet olduğu bu kartların 28 milyon kişi tarafından kullanıldığı ve bununla birlikte yaklaşık 18 milyonun internetten alışveriş yaptığı aktardığı özel bilgiler arasında.

image1111

BKM'nin hazırladığı bir başka ilgi çekici veri ise  internetten yapılan alışverişlerin hangi günler işlem yoğunluğu yaptığı. Haftanın günlerine göre işlemlerin dağılımına baktığımızda Pazartesi %15,6, Salı %15,6, Çarşamba %15,3 ile internetten en çok işlem yapılan günler olarak açıklandı.

Mobil ödemeye de değinilen söyleşide dünyada mobil ödemelerin toplam içindeki payı nisan 2013 ile %15’e ulaşmış durumda olduğunu ve gelecek yıllarda bunun artarak devam edeceğini bu anlamda BKM Express gibi e-cüzdan, m-cüzdan gibi teknoloji ve servislerin kullanımının çok daha fazla artacağını ve kullanıcıların hayatında daha önemli bir yer tutacağı Soner Canko'nun söyledikleri arasındaydı.

Son olarak BKM Express ile ilgili verilerin paylaşıldığı söyleşide BKM Express 17 Aralık itibariyle 220 bin kullanıcı sayısına ulaştığı ve bununla birlikte 200’e yakın üye işyerine sahip oldukları paylaşıldı. Şu anda 13 banka ile işbirliği içinde oldukları ve çok yakında 2 bankayla daha anlaşacakları Soner Canko'nun aktardığı son bilgiler oldu.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.