21 şehirde 15 milyon kişiye ulaşan E-Kent'in hedefleri: konum bazlı pazarlama ve trafikte yönlendirme

21 şehirde 15 milyon kişiye ulaşan E-Kent'in hedefleri: konum bazlı pazarlama ve trafikte yönlendirme

2013'ün son Webrazzi etkinliği olan Webrazzi Ödeme Sistemleri 2013 Konferansı'nda öğleden önceki son konuşmalardan birini de E-Kent'in İş Geliştirme Direktörü olan Artun Kumrulu gerçekleştirdi.

Kent Yaşamında Katma Değerli Hizmetler başlıklı sunumunda Kumrulu, genel olarak şehircilik ile ödeme sistemlerinin kesiştiği pazardan bahsetti. Türkiye'nin çok sayıda ili için çeşitli ödeme sistemleri çözümleri sunan şirketin İş Geliştirme Direktörü'nün sunumundan aldığımız notları, hemen aşağıda sizlerle paylaşıyoruz.

Sunumunun başında E-Kent hakkında çeşitli bilgi ve rakamlar paylaşan Kumrulu, herkesin günlük yaşamına direkt olarak etki eden ulaşım alanında hizmet verdiklerine değindi. Kumrulu'nun paylaştığı bilgilere göre 5 büyük şehirde, toplamda 21 ilde, 15 milyon kişiye ulaşan E-Kent; 5 milyon kart ile hizmet veriyor. Şirketin günlük olarak ulaştığı yolcu sayısıysa ortalama 2,5 milyon.

Ödeme sistemleri konusunda ulaşım dikeyine değinen Artun Kumrulu, üç temel kriterden bahsetti: hız, yaygınlık ve erişim. Kumrulu bu üç kriterden hızın ulaşım sektöründeki önemini anlatırken şunları söyledi: "Ulaşım sektöründe hız için en önemli olan kriter diyebiliriz. Alışveriş yaparken birden çok kart üzerinden seçim yapıyorsun, ama ulaşımda tek bir kart var ve çok hızlı çalışmak zorunda. Aksi taktirde yaşanan teknik bir sıkıntı tüm şehri bir kaosa sürükleyebilir."

Ayrıca ulaşım dikeyinde insanlara ulaşmanın daha kolay olduğundan bahseden Kumrulu, yaygınlık olarak büyük bir avantajları olduklarını söyledi. Hatta konuyla ilgili bir örnek de vermek gerekirse; şirketin Ankara'da bir ayda 100 bin kullanıcı rakamına ulaştığını söyleyebiliriz.

e-kent

Kumrulu şirket olarak gelecek hedeflerinden bahsetti

Tüm bu bilgilerin ardından şirket olarak gelecek hedeflerinden de bahseden Artun Kumrulu, iki temel nokta üzerinde durdu: insanları trafikte yönlendirme ve lokasyon bazlı fırsatlar sunma.

Kullanıcılarının hangi lokasyonlarda ne kadar zaman geçirdikleri bilgisine teknolojik olarak sahip olan E-Kent, markalarla anlaşarak lokasyon bazlı fırsatlar sunmayı planlıyor. Kumrulu'nun üzerinde durduğu bir diğer temel nokta da yönlendirme. Trafik durumuna göre kullanıcılarının ulaşım tercihlerine yön vermek isteyen şirket, gerçek zamanlı olarak yapacağı müdahalelerle kullanıcılarının hayatını kolaylaştırmak istiyor.

Gelecek hedeflerinden bahseden Kumrulu, ayrıca içerik konusuna da değindi ve şunları paylaştı: "Yolculukların bir kısmıysa beklemede geçiyor. Yani otobüse biniyorsunuz ve ineceğiniz durağa kadar bekleme halindesiniz aslında. Bu aşadama içerik olarak farklılaşabiliriz. İnsanlar video izleyebilir, fatura ödemeyebilir gibi. Konunun içerik boyutu da planlarımız arasında."

Gelecek planlarından bahsetmeye devam eden Artun Kumrulu, son olarak konuşmasını şu sözlerle bitirdi: "Önümüzdeki sene sadece toplu ulaşım kullanan kitleye değil, nufüsun tamamına yönelik uygulama ve platformlar kurmayı hedefliyoruz. Tüm bunları yaparken de büyük isimlerle bazı iş birlikleri yapmak istiyoruz."

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.