Baydar: Hepsiburada diğer e-ticaret sitelerine ödeme hizmeti sunmaya başlayabilir

Baydar: Hepsiburada diğer e-ticaret sitelerine ödeme hizmeti sunmaya başlayabilir

2013′ün son Webrazzi etkinliği olan Webrazzi Ödeme Sistemleri 2013 Konferansı‘nda Hepsiburada Genel Müdürü İlker Baydar bu alandaki yatırımlarını ve hedeflerini paylaştı.

Hepsiburada'nın geçen yıl 'tek tıkla ödeme'ye geçmeleriyle birlikte yaşanan değişimlere ve yeni reklam kampanyasına değinen İlker Baydar şirketin gelecek hedefleriyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Hepsiburada'nın Fatih Terim ve Gülben Ergen'in oynadığı 'Ayağıma Gelsin' reklam kampanyasına olumlu geri dönüşlerin alındığını söyleyen Baydar, sürdürülebilir ve karlı bir iş yaratmanın önemine değindi. İlker Baydar yeni müşteri kazanımından ziyade varolan müşterilerin yeniden alışverişe yönlendirilmesinin daha uygun olduğunu sözlerine ekledi.

ilker-baydar-hepsiburada

Halen mağazada 600 binden fazla ürün çeşidi olduğunu, 125 bin çeşit ürünün de aylık satış gördüğünü paylaşan Baydar, satışların yüzde 68'inin 8 saat içerisinde  kargoya verilmeye başlandığını belirtti. Baydar oranın geçen sene yüzde 23 olduğunu hatırlattı.

Tek tıkla ödeme sistemiyle gelen başarıya değinen Hepsiburada Genel Müdürü, geçen yıldan bu zamana kadar 500 bin üyenin sisteme geçiş yaptığını paylaştı. Tek tıkla ödeme sistemi sayesinde satış işleminden kaçışların yüzde 50 azaldığını dile getiren Baydar, bu tecrübeye dayanarak yakın zamanda diğer e-ticaret sitelerine ödeme sistemleri konusunda destek verme durumuna gelebileceklerini belirtti.

İlker Baydar konuşmasında güncel konular arasında yer alan elektronik eşyada taksitlendirme konusuna da değindi. Taksitte yapılacak yasal düzenleme konusunda eksikliklerin olduğunu ama yasalaşması durumunda 2014'te tüketici kredisiyle alışverişin önemli bir seçenek olacağını paylaştı.

Hepsiburada'yla ilgili paylaşılan bilgiler arasında dikkat çekenleri paylaşarak yazıyı bitirelim;

  • Ödemelerin yüzde 94'ü kredi kartıyla gerçekleştiriliyor
  • Ödeme seçenekleri arasında kapıda ödeme yüzde 1.5'a kadar düştü.
  • Hepsiburada'nın cirosunun yüzde 64'ü elektronikten geliyor
  • Hepsiburada'da puan kaldırıldı
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.