Masaüstü tarayıcınızdan telefonunuza arama yaptırın: Yandex.Browser Tıkla Konuş

Masaüstü tarayıcınızdan telefonunuza arama yaptırın: Yandex.Browser Tıkla Konuş

Yandex'in ilk olarak geçtiğimiz yıl sunduğu ürünü Yandex.Browser’da yeniliklerini devam ettiriyor. Haziran ayında mobil tarayıcı hizmetini de vermeye başlayan Yandex bugün yeni bir özelliğini tanıttı.

Yandex.Browser yeni sürümüyle, mobil tarayıcılardan tanıdığımız, hayat kolaylaştıran bir özelliği masaüstü bilgisayarlara getiriyor. Yeni tarayıcı; tek bir tıkla, cep telefonunuz üzerinden kullanıcılar arama yapabiliyor. Tıkla Konuş adı verilen özellikle masaüstünde gezinen kullanıcılar telefonlarında numarayı yeniden yazmaya gerek kalmadan arama yapabiliyor. 

yandex-browser-callYandex.Browser’ın Tıkla Konuş özelliğiyle  masaüstü sürümünde bir web sayfasındaki telefon numarasını tıklayan kullanıcının arama komutu cep telefonuna yönlendirilerek kolayca arama yapması sağlanmış. Zaman kaybını engelleyen küçük ama önemli özelliğe numaralarda yapılması gerekebilecek herhangi bir düzeltme, masaüstünde açılan pencerede yapılabilme imkanınında tanınmış.

Sistemin çalışmasıysa gayet basit tutulmuş; Yandex.Browser, numaraları, arama için gerekli formata getirip aramayı gerçekleştirecek olan akıllı telefona bildirim gönderiyor. Gönderilen bildirim kullanıcı tarafından onaylandıktan sonra arama işlemi gerçekleşiyor. Tıkla Konuş özelliğini masaüstü bilgisayarında ve iOS veya Android tabanlı akıllı telefonunda Yandex.Browser kurulu olan kullanıcılar iki cihazı birbiriyle eşitleyerek kullanmaya başlayabilir.

Yandex. Browser'ın akıllı telefon versiyonlarına buradan ve tablet versiyonlarına buradan ulaşabilirsiniz. Yandex.Browser’ın Windows/Mac OS masaüstü sürümlerini indirmek isteyenler browser.yandex.com.tr adresini ziyaret edebilir.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.