Yerli mobil sosyal paylaşım uygulaması: Trendin

Yerli mobil sosyal paylaşım uygulaması: Trendin

Yılın sonuna yaklaştığımız bu günlerde geri dönüp baktığımızda, 'mobil'in bütün yıla damgasını vurduğunu söyleyebiliriz. 2013'te Facebook, Twitter ve Youtube'un mobildeki ataklarının haricinde, sadece mobilden hizmet veren girişimlerin sayısında da patlama oldu diyebiliriz.

Yurt dışında sadece mobil kategoride girişim sayısı hızla artarken ülkemizde de daha önce denenmemiş örnekleri görmeye başladık. Bu örneklerden birisi olan Trendin, kullanıcılara hissettikleri ruh halini, yiyip  içtiklerini, okuduklarını, seyrettiklerini paylaşma imkanı veren bir uygulama.

Farklı sosyal ağlarda halihazırda paylaşımda bulunan kullanıcıları tek bir yerde buluşturmak gibi bir iddiayla yola çıkan girişimin kurucuları, iLab tarafından satın alınan Hangikredi.com'un kurucusu Hakkı Can Paşabeyoğlu ile Çağan Ökten.

Trendin-ekran-goruntusu

Uygulamanın özü, kullanıcının gerçekleştirdiği eylemi gerçek zamanlı olarak paylaşıp benzer kullanıcılarla iletişime geçebilmesi. Uygulama içinde izlenen programdan, okunan kitaba kadar 9 ayrı kategori bulunuyor. Watch-In kategorisinden bir örnekle ilerleyelim; Kullanıcı 'O Ses Türkiye' programını izlediğini belirterek, programı izleyen diğer kişileri görebiliyor ve konuşabiliyor. Başka bir örnekte, kahve içen kullanıcı Drink-In kategorisini seçerek diğer kahve tutkunlarını bulabiliyor.

Özetle aynı veya benzer fiil içerisinde bulunan insanları buluşturan uygulama, daha önce örneğine çok fazla rastlamadığımız bir akışa sahip olması itibarıyla da değerli görünüyor. Bir çeşit mobil sosyal ağ diyebileceğimiz uygulamanın önündeki ilk zoruluklar, yeterli kullanıcıya ulaşması ve sonrasında kullanıcının alışması olacaktır. Birbirinden bağımsız 9 ayrı kategoride daha önce alışılmamış bir modelde kurulan uygulamanın kullanıcının kafasını biraz karıştırması da olası.

Beta sürecini Ekim'de tamamladıklarını belirten Hakkı C. Paşabeyoğlu'nun paylaştığı rakamlara göre, Trendin'in kullanıcı kazanımı ve adaptasyon süreçleri hızlıca aşılmış. Toplamda 28 bin kullanıcıya ulaşan Trendin'de 55 bin aksiyon girişi yapılmış, toplam 65 bin iletişim gerçekleştirilmiş. Uygulama bu hızda büyümeye devam ederse gelecek adına önemli bir potansiyel taşıdığını söylememiz mümkün.trendin-ilk-ay-performans

Android uygulamasının önümüzdeki ay çıkacağı uygulamayı Apple kullanıcıları buradan indirip kullanmaya başlayabilirler.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.