Doğuş Yayın Grubu'nun eski CEO'su Cem Aydın'dan sosyal medya ölçümleme girişimi: Somera

Doğuş Yayın Grubu'nun eski CEO'su Cem Aydın'dan sosyal medya ölçümleme girişimi: Somera

Uzun zamandır görev yaptığı Doğuş Yayın Grubu'ndan Haziran ayında ayrılan Cem Aydın sosyal medya analiz şirketi kurdu. Somera adı verilen şirkette Saftaş Bilgi Teknolojileri de kurucu ortak olarak yer alıyor.

Doğuş Yayın Grubu'nda CEO olarak görev yapan Cem Aydın'ın televizyon ve medya alanındaki tecrübesine dayanarak televizyon kanallarının ve programlarının sosyal medya ölçümlemesini odağına alan girişim, markalar için de hizmet sunuyor.

İzleyicinin televizyon izlerken mobil cihazından paylaşımda bulunduğu verisinin tartışıldığı bu yıl, Nielsen Twitter üzerinden reyting ölçümlemesine başlamış ve ilk sonuçları paylaşmıştı.  Hürriyet yazarı Cengiz Semercioğlu'nun Nielsen ve Twitter iş birliğinin Türkiye ayağını yöneteceğini belirttiği Somera'yla sektör biraz daha hareketleneceğe benziyor.

Son yıllarda sosyal medyanın büyümesi geleneksel medyanın da dijitale taşınmasını hızlandırdı. Açtıkları sosyal medya hesaplarının dışında diziler de her bölüm için ayrı etiket ve bazen tek bölüm için üç ayrı etikete varan kampanyalar düzenliyor. İnternette yerini alan geleneksel medyanın ölçümlemesinde ortaya çıkan ihtiyaca cevap vermek isteyen Somera, Sosyal TV Analitiği ile TV sektörüne, yapımcılara ve reklam verenlere izlemenin ötesinde nitelikli veri sağlamayı amaçlıyor.

somera-ekrtan-goruntusu

Somera'nın Marka Analitiği ve TV analitiği olmak üzere iki ürünü bulunuyor. Televizyon programlarının, reklamlarının sosyal medya varlığını değerlendirip sosyal medyada etkinliğini ölçtüğü TV analitiğiyle gerçek zamanlı performans ölçümü, etkileşim skorları, marka, kanal ve program yakınlık analizleri ve TV ürünleriyle ilgili tüketici iç görüleri gibi alt ürünlerini sunuyor.

Marka Analitiği ürünündeyse reklam verenler hedeflenmiş. Burada kullanıcıların marka çevresindeki davranışı, markaların hayatlarındaki yeri, rekabetin ve sektörün durumu üzerine araştırmalar, analiz raporları ve aksiyon önerileri sunuluyor.

Yeni başlanıç yapan girişimin iş ilanı için detaylı ve dikkat çeken bir infografik hazırlamış. Altı farklı pozisyonda kariyer ilanı bulunan Somera'yla ilgilenlenler pozisyonlara buradan ulaşabilirler.

IK INFOGRAF mavi_4

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.