AdWords’te reklamverenler sadece gerçekten görünen reklam başına ödeme yapabilecekler

AdWords’te reklamverenler sadece gerçekten görünen reklam başına ödeme yapabilecekler

İnternet reklamlarının geneleksel reklamlara göre en büyük avantajlarının başında ölçümlenebilir olması geliyor. Bugün bir TV’de yayınlanan reklamın veya billboard’da yer alan bir ilanın gerçek anlamda kaç kişiye ulaştığını ancak tahmin edebiliyoruz, fakat internette bunu yüksek doğrulup payı ile ölçmek için sayısız imkan var.

Dünya çapındaki dijital reklam pazarının en büyük oyuncularından biri olan Google da, reklam patformu AdWords üzerinde artık reklamverenlerin sadece gerçekten görüntülenen reklamlar başına ödeme yapabilecekleri bir modeli duyurdu.

Bu yeni özellik sayesinde reklamverenlerin bütçelerinden boş harcanan kısmını azaltmaya yönelik çalışmalar mümkün olabilecek...

Her şeyden önce reklamın gerçekten görüntülenmesinden ne anlaşıldığını açıklamakta fayda var. Google IAB standartlarını temel alarak: “Bir reklamın yüzde 50’sinin sayfada 1 saniye veya daha uzun süre görünebilir olması” durumunda reklamın görüntülendiğini kabul ediyor.

adwords-viewability

CPM reklamlarda kullanılacak olan görüntülenme modelinin ücretinin standart CPM reklamlardan biraz daha yüksek olacak. Fakat reklamverenler için buna rağmen daha mantıklı bir tercih olabilir gibi görünüyor.

Google’ın 2013 itibariyle dünyadaki tüm dijital reklam pazarının, 38 milyar dolarlık hacme denk gelen, yaklaşık üçte birlik kısmını elinde bulundurduğu tahmin ediliyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.