2013'te Twitter'da neler yaşandı ve en çok hangi mesajlar retweet edildi?

2013'te Twitter'da neler yaşandı ve en çok hangi mesajlar retweet edildi?

2013’ün sona ermesine artık sayılı günler kaldı. Geçirdiğimiz yıl içerisinde dünyanın dört bir yanında önemli ve ilginç gelişmeler yaşandı ve hepimiz bunların büyük kısmını internet üzerinden takip ederek, paylaştık. Bu konuda özellikle Twitter önemini her geçen gün daha da hissettiriyor.

Twitter, “Dünyada ne olduysa aynı anda Twitter’da da oldu” başlığıyla yılın önemli haber ve gelişmelerin sosyal ağ sitesi üzerindeki yansımalarını özel bir sayfada derledi. Burada en çok retweet edilen yılın “Altın tweet’lerin”den 2013 yılının farklı kategorilerinde en çok konuşulan konularını bir araya getirdi…

Öncelikle yılın altın tweet’lerine göz atalım. Twitter’a göre 2013 yılında birinciliği ünlü Glee dizisinin oyuncularından Lea Michele’in aynı dizideki rol arkadaşı Cory Monteith’in hayatını kaybetmesi üzerine gönderdiği tweet aldı. Michele’in tweet’i 2013 yılında 133 farklı ülkeden tam 408 bin kez retweet edildi.

İkinci sırada bu kez de Hızlı ve Öfkeli filmi ile tanınan ünlü aktör Paul Walker’ın ölüm haberinin Twitter üzerinden resmi olarak paylaşdılığı tweet geliyor. Bu tweet de yaklaşık 400 bin kez retweet edildi.

Üçüncü sırada ünlü müzik grubu One Direction’ın üyelerinden Niall Horan’ın 20 yaşına basmış olması ile ilgili “coşkulu” tweet’i geliyor. Bu tweet de toplamda 367 bin retweet toplamayı başardı.

Twitter’ın 2013 yılına özel olarak hazırladığı sayfasında ise geride bırakmak üzere olduğumuz yılda dünya çapında öne çıkan konulara göz atabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.