LeWeb'13 Paris'te girişim yarışması sonuçlandı, birincilik ödülü Polonya'ya gitti

LeWeb'13 Paris'te girişim yarışması sonuçlandı, birincilik ödülü Polonya'ya gitti

Webrazzi’nin medya partneri olduğu LeWeb Paris’den iGaranti sponsorluğunda paylaştığımız tüm haberleri,wbrz.in/leweb13 adresinden takip edebilirsiniz.

leweb-logoLeWeb'13 Paris Konferansı için daha önce yazdığımız yazılarda bahsettiğimiz gibi etkinlik içerisinde bir de girişim yarışması düzenlendi. Etkinliğin son gününde, ana sahnede izleyicilerle buluşan 3 girişim; birer sunum gerçekleştirip juri ile soru-cevap yaptılar.

Bu senenin 3 finalistinden önce ise sahnede geçtiğimiz sene ilk 3'e giren girişimler çıktı ve son 1 senedeki gelişmeleri aktardı. Dilerseniz sizlere önce geçtiğimiz yılın girişimlerini hatırlatalım ve son gelişmeleri iletelim, sonrasında da bu yılın finalistlerine geçelim.

Geçen sene girişim yarışmasında ilk 3'e giren Recommend, özetle bir öneri platformu. LeWeb'te finalist olduktan sonra 500 bin euro'nun üzerinde yatırım almayı başaran girişim, diğer yandan 20 bin kullanıcı sayısına ulaşmış ve bugünlerde de 2. tur yatırım için hazırlanıyormuş. Kullanıcılarının rastgele insanlardansa bir şekilde tanıdıkları insanların tavsiyelerine çok çok daha fazla önem verdiklerini paylaşan kurucu ortaklar, yakın vadeli hedef olarak kişiselleştirme üzerinde duracaklarmış.

LeWeb'12 Paris'te finalist olan bir diğer isim olan Be-Bound, Recommend'den sonra sahneye çıktı. Avrupa'da çok sayıda ülkede kullanılmaya başlayan Be-Bound, toplamda yalnızca Android uygulaması ile 750 bin indirilme rakamını geçmiş. Girişimin yakın vadedeki hedefi ise daha çok ülkede faaliyet göstermek. Bu arada girişimcilere de tavsiyelerde bulunan Be-Bound kurucusu, girişimcilerinin fikirlerini ve yapıyor oldukları proje hakkındaki detayları hiçbir zaman saklamamalarını belirtti.

leweb-girisim-yarismasi

Geçen senenin birincisi qunb olmuştu

2012'nin birincisi ise online dijital pazarlama dünyası için bir analiz aracı diyebileceğimiz qunb olmuştu. LeWeb'in ardından Techstarts'a katılan ve Boston'a giden girişim, oradaki mentör ve network'ten oldukça yararlandığının altını çizdi. Girişimin son 1 yıl içinde 250 farklı ajansla çalışmaya başladığını da paylaşalım.

Ve gelelim 16 girişim arasından seçilen bu senenin 3 finalistine

İlk finalist ABD'den geliyor: Flinja. Öğrencilerin ve gençlerin iş tecrübesi edinememeleri problemi üzerine doğan girişim, yerel olarak şirket ve girişimlerle henüz yeterli tecrübesi olmayan gençleri buluşturuyor. Bir çeşit iş arama platformu olan girişim iPhone uygulamasının da sahnede ilk kez duyurusunu yaptı. Şimdiden 100 binin üzerinde üyesi bulunan girişimin kurucusu en çok platformun gençler için özel olarak tasarlanmasına güveniyor. Bugüne kadar 1 milyon euro'nun üzerinde yatırım alan girişim, sadece Fransa'da 4 milyonluk bir hedef kitleye hitap ediyor.

leweb-girisim-yarismasi-2

İkinci finalist ise bir sosyal medya arşivleme uygulaması SocialSafe. Kişisel olarak Twitter, Facebook ve Instagram gibi sosyal ağlarda yaptığınız paylaşımları arşivleyen girişim, hem Windows hem de Mac OS uygulamalarına sahip. Sosyal medya arşivinizi bulutta arşivleyen girişim ayrıca koleksiyon yaratma ve geçmişe dönük arama yapma gibi özelliklere de sahip. SocialSafe'in öne çıkan bir diğer özelliği de export yani çıktı alabilme özelliği.

LeWeb'13 Paris Konferansı'nda girişim yarışmasının kazananı ise Polonya'dan gelen Intelclinic oldu. Geçtiğimiz haftalarda Kickstarter'da bir kampanya düzenleyen şirket, 24 saatten kısa bir sürede hedefine ulaşarak 100 bin dolar toplamıştı. Nesnelerin interneti konusunda bir girişim olan Intelclinic, insanların yüzlerine takabileceği bir maske üreten girişim, o maske vasıtasıyla beyin dalgalarını analiz ediyor ve uyku verimliliğini arttırmaya çalışıyor. Söz konusu maskenin maliyeti ise 15 dolar civarında.

Jürinin değerlendirmesinde Intelclinic'in nesnelerin interneti konusunda hizmet veriyor olması etkili oldu yorumunu yapabiliriz. Şirketin Polonya'dan kuruluş sermayesini topladığını ve Kickstarter'dan 100 bin dolarlık bir gelir elde ettiğini de hatırlatalım. Ek olarak olarak yarışma sonrasında tüm girişimler üzerinde Microsoft Ventures'ın önemli bir yardımı olabilir.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.