Guy Kawasaki: Yeni Google için İstanbul'daki öğrenciyle Amerika'daki öğrenci eşit şansa sahip

Webrazzi’nin medya partneri olduğu LeWeb Paris’den iGaranti sponsorluğunda paylaştığımız tüm haberleri,wbrz.in/leweb13 adresinden takip edebilirsiniz.

leweb-logo

Paris’te düzenlenen LeWeb Konferansı‘nda dün yaptığı konuşma ile büyük beğeni alan Guy Kawasaki konuğumuz oldu. Türkiye'ye aşık olduğunu belirten Kawasaki özellikle Kapalı Çarşı ve yemekleri unutamamış. İstanbul'a yeniden gelmek için can attığını belirtirken davetlere açık olduğunu da dile getirdi.

Küresel anlamda sosyal medyayı en iyi kullanan kişilerden birisi olan Guy Kawasaki çok fazla gezdiği için Türkiye ekosistemi hakkında çok fazla bilgisi olmadığını belirtmesine karşın önemli bir konuya temas etti. İstanbul'da mühendislik okuyan bir öğrenci ile Silikon Vadisindeki öğrencinin aynı olduğuna dikkat çekerek önemli olanın eğitim kalitesine bağlı olarak yeni Google'ın çıkabilmesi üzerinde durdu.

Kawasaki'nin verdiği röportajda dikkat çeken cümlelerden birisi ise girişimciliğin kolay olmadığına dair olandı. Fon bulma pazarlama ve hatta işe alma kolay olsaydı girişim diye bir şeyin olmayacağını dile getiren Kawasaki her şeyin kolay olduğu bir ortamda girişimciliğin olmayacağını söylüyor.

Küresel oyuncu olma ilgili de açıklamalarda bulunan Kawasaki 350 milyon müslümanın, 350 milyon İspanyolca konuşan ve 1 milyar Çin'linin olduğu dünyada kabuğunuzda takılamazsınız diyerek dünyanın rakamlar üzerinden döndüğünü belirtiyor.  Gelecek ile ilgili konferansta yaptığı konuşmaya değinerek 10 yıl sonranın tahmin edilmesinin imkanın olmadığını belirtiyor.

Gelecek ile ilgili Mastercard veya Visa'nın yok olmayacağını ama değişeceğini belirten Kawasaki bankaların gelecekte görevlerini yitirieceğine dair soruya değişerek devam edeceğini söylüyor. Bankalardan daha önce görevini tamamlayan ilk kurumun matbaalar olduğunu sözlerine ekliyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.