Google, Google Plus'ı her şeye entegre etmeyi planlıyor

Google, Google Plus'ı her şeye entegre etmeyi planlıyor

Webrazzi’nin medya partneri olduğu LeWeb Paris’den iGaranti sponsorluğunda paylaştığımız tüm haberleri, wbrz.in/leweb13 adresinden takip edebilirsiniz.

google-plusLeWeb'13 Paris Konferansı'nda ikinci günün en dikkat çeken konuşmacılarından biri olarak Google'da Üründen Sorumlu Başkan Yardımcısı pozisyonunda çalışan Bradley Horowitz'i gösterebiliriz.

Aynı zamanda etkinliğin de sponsorlarından biri olan Google, çok sayıda konuşmacı ile takvimde yer alıyor. Ayrıca özel olarak tasarladığı bir alanda workshoplar düzenleyen şirket, katılımcılara kişiselleştirilmiş t-shirtler hediye ediyor.

LeWeb kurucusu Loic Le Meur ile sohbet şeklinde geçen oturumun hemen başında Bradley, organizasyonun başarısına değindi ve hem kişisel hem de şirket olarak burada bulunmaktan çok mutlu olduklarını söyledi.

Bradley'nin LeWeb'le ilgili bu sözlerinin hemen ardından konu Snapchat'e geldi. Google ve Facebook'un Snapchat'i satın almak için yaptıkları tekliflerle ilgili yorum yapmak istemeyen Google'ın en kıdemli ürün yöneticisi, uygulamanın yakın çevresi de dahil olmak üzere çok fazla kullanıldığını aktardı.

Google önümüzdeki 10 yıl için en çok söz hakkı olan şirket

The Next 10 Years yani Gelecek 10 Yıl konsepti üzerine duran LeWeb Konferansı'nda Bradley; gelecek 10 yıla en çok etki edecek olan şirketin Google olduğunu söyledi. Google Glass ve Google'ın sürücüsüz giden otomobilinin verebileceği en basit 2 örnek olduğunu belirten Bradley, geleceği adeta çizen bir şirket olduklarının altını çizdi.

Bradley konuyla ilgili olarak şöyle devam etti: "Yalnızca Google Glass ya da sürücüsüz otomobil projelerini de düşünmemek lazım. Örneğin şu an dünya üzerindeki en büyük trendlerden birisi mobil, ve mobilin bu denli gelişmesinde Android'in etkisinden sanırım bahsetmeye gerek yok. Aynı şey Google Chrome için de geçerli. Chrome projesine 6, Android'e ise 9 sene önce başlamıştık."

Bu noktada Loic Le Meur konuyu Google Plus'a getirince Bradley sözlerine şöyle devam etti: "Söylediğim gibi Google Chrome 6 ay sene önce başlamış bir proje. Benzer şekilde Android'i geliştiren şirketi satın aldığımızda da takvimler yaklaşık 10 sene öncesini gösteriyordu. Google Plus'ı ise henüz 2 sene önce duyurduk. Dolayısıyla Google Plus ile gideceğimiz çok yol var. Bunun dışında Google Plus'ın gidişatından memnun olduğumuzu da söyleyebilirim."

leweb-google-vp-product

Google Plus'ı bir reklam platformu olarak kullanmak

Google Plus'la ilgili olarak markaların artık kullanıcıların postlarına yorum yapabildiğini söyleyen Bradley, YouTube yorumlarının da Google Plus'la entegre olmasından bahsetti. Bradley; Bu yenilikle beraber kullanıcıların ilgilerini çekmeyecek olan yüzlerce yorum yerine Google Plus'taki arkadaşlarının yorumunu görecek olmasının önemine değindi.

Google Plus'ı en başından beri Google'ın çok sayıdaki ürünüyle entegre etme planları olduğundan bahseden Bradley Horowitz, yukarıda bahsettiğimiz YouTube örneğine gönderme yaptı. Bradley'nin konuşmasından çıkan bir sonuç olarak Google'ın Google Plus'a bundan sonra aynı YouTube örneğinde olduğu gibi çok sayıda ürünüyle entegre edeceğini rahatlıkla söyleyebiliriz.

Bradley Horowitz'den girişimcilere: Google'ın satın alması için bir girişime başlamayın

Konu Google'ın Android ya da YouTube örneklerinde olduğu gibi satın aldığı şirketlere geldiğinde ise Bradley izleyicilerle şunları paylaştı: "Google'ın bir şirketi satın alması için çok sayıda sebep olabilir. Örneğin spesifik bir konuda önemli tecrübeler edinmiş bir şirketi, ekibinin olağanüstü yeteneğini düşünerek satın alabiliriz. Bunun dışında bir ürünün son zamanlardaki kullanım veya diğer kritik konu başlıklarındaki düzenli yükselen performansı ve popülerliği de önemli."

Bradley konuyla ilgili olarak şöyle devam etti: "Ama girişimcilere tavsiyem, Google satın alacak diye bir girişime başlamamaları. Ayrıca Google ya da başka bir şirket satın alacak diye ürünün seyrini değiştirmemeleri. Burada önemli olan kullanıcıları olabildiğince memnun etmek."

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.