Facebook'ta #etiket kullanmak işe yaramıyor [Araştırma]

Facebook'ta #etiket kullanmak işe yaramıyor [Araştırma]

Facebook, yaptığı son hamle ile aynı Twitter'da olduğu gibi bünyesine #hashtagleri yerleştirmişti. Fakat Facebook analizi yapan ve istatistikleri çıkartan EdgeRank  firmasının yaptığı araştırmaya göre, atılan içeriklerde hashtag kullanmak içeriğe ve etkileşime zarar veriyor.

500 şirket sayfası ve 35 bin adet içeriğin analiz edilerek araştırma içerisinden çıkarılan sonuçlara göre, bir içerikte hashtag kullanmak içeriğe yarardan çok zarar veriyor.

Organic-Reach-for-Hashtags

Bir içerikte #etiket kullanmanın içeriğin yayılımına hiçbir etki etmezken, bazı durumlarda ise mesajın ulaştığı kişi sayısını azalttığı görülüyor. Araştırmada Twitter'ın etiketlerin kullanımı için en iyi mecra olduğu aktarılsa da, Facebook'un bu tarafta aynı başarıyı ve etkiyi sağlayamadığı bir gerçek. Twitter'da hashtagli olan tweetlerin daha çok RT aldıkları kanıtlanmışken, Facebook'ta ise hashtag kullanılan içerikler çoğu zaman sonuca iyi etki etmiyor.

Örnek vermek gerekirse yukarıdaki tabloda organik, yani reklam yapılmadan çıkılan içerik girişlerinin etiketli ve etiketsiz kullanımlarının bir karşılaştırılması görülebiliyor. 1 milyon barajını aşan sayfalarda hashtag kullanımı çok az farkla organik yayılımın işine yarasa da, 10k - 250k aralığındaki sayfaların etiket kullanmaması organik erişim oranlarını artırıyor. Her ne kadar organik durumda fark az olsa da, viral yayılımda ise etiket kullanımı kesinlikle işe yaramıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.