Twitter'dan Michael Sippey: "İlk görüşte Vine uygulamasının mekaniğini çok beğendik ve şirketi satın aldık"

Twitter'dan Michael Sippey:

Webrazzi’nin medya partneri olduğu LeWeb Paris’den iGaranti sponsorluğunda paylaştığımız tüm haberleri,wbrz.in/leweb13 adresinden takip edebilirsiniz.

leweb-logoLeWeb Konferansı'nda öğleden sonra da değerli konuklar, önemli konular üzerinde konuştular.

Söz konusu oturumlardan birinde Twitter'da Üründen Sorumlu Başkan Yardımcısı pozisyonunda çalışan Michael Sippey, LeWeb Konferansı'nın kurucusu Loic Le Meur ile beraberdi.

Yıllar önce balayında yaptığı ziyareti saymayacak olursak LeWeb için Paris'e ilk kez geldiğini söyleyen Michael, ilk olarak Twitter'da nasıl işe başladığıyla ilgili bilgi verdi.

Yaklaşık 3 sene önce işe başladığında Twitter'ın yazılım platformundan sorumlu olduğunu anlatan Michael, sonrasında tüm ürün geliştirme süreçlerini kontrol etmeye başladığını söyledi.

Twitter'ı bir iletişim platformu olarak tanımlayan Michael, şirketin kuruluş hikayesine de değinerek Twitter'ın 2007 yılında arkasında bir internet sitesi ya da mobil uygulama olmadan SMS'e alternatif bir servis olarak ortaya çıktığını paylaştı. Hatta Twitter'da bulunan karakter sınırı da o zamanlar muadili olduğu SMS'den geliyormuş. Şu an Üründen Sorumlu Başkan Yardımcısı olarak tüm yazılım, tasarım ve ürün geliştirme ekiplerini yöneten Michael'in ortaya çıkarttığı ilk özellik ise Twitter Cards olmuş.

Twitter üzerinde yaşanan yeniliklere de değinen Michael, bir süre önce Twitter'ın mobil uygulamalarındaki zaman tünelinde takip edilen kişilerin birbiriyle yaptığı konuşmaların görüntülenmeye başladığı bilgisini paylaştı. Michael'in paylaştığı ikinci yenilik ise çok daha kısa bir süre önce yayına giren ve yine Twitter'ın mobil uygulamalarında geçerli olan video ve fotoğraf içeriklerinin önizlemesinin yapılması.

leweb-twitter-vp-of-prdocuct

Instagram sorusuna yanıt: Bu soruyu onlara sor

Hatırlarsanız Twitter ile Instagram arasında stratejik bir anlaşmazlık yaşanmış ve Instagram fotoğrafları önizleme modunda gösterilmeden yalnızca link şeklinde görüntülenmeye başlamıştı. Bu gerginliğin üzerine Loic Le Meur'un Instagram'la ilgili bir sorusuna; Michael'den tam olarak şöyle bir yanıt geldi: "Bu soruyu onlara sor!"

Konuşma sırasında gelen sorular üzerine günlük işinde neler yaptığını da anlatan Michael, temel olarak veri temelli bir şekilde analiz yaptıklarını söyledi. A/B testing gibi teknikleri de kullandıklarını söyleyen Twitter'ın en yetkili yöneticilerinden Michael, genel olarak her şeyi ölçümlediklerini ve platformun sahip olduğu tüm özelliklerin defalarca üzerinden geçtiklerinden bahsetti.

Vine uygulamasının mekaniğini çok beğendik, ve satın aldık

En fazla 6 saniye süren videolar üzerine kurulu olan bir ağ olan Vine, aslında bildiğiniz gibi Twitter'a ait. Bu satın alma ve Vine uygulamasıyla ilgili de konuşan Michael, uygulamayı ilk kullandıklarında mekaniğini çok sevdiklerindne bahsetti. Bir yazılım, bir tasarım ve bir de üründen sorumlu olmak üzere 3 kişiden oluşan şirket, kurulduğunda New York merkezliymiş. Twitter satın almasından sonra ise tüm ekip ve şirket Twitter için San Francisco'ya taşınmış.

Son olarak Twitter'daki öncelikleri ve hedefleri hakkında da bilgiler veren Michael, arama konusu ve mobil deneyimin önemini paylaştı. Uzun vadedeki hedef olarak ise kullanıcıların bir başkasını takip etmek için kullanıcı adı üzerine gitmeyeceği; ilgi duyduğu konu ve kişilerle normal hayatta tanıyor olduğu arkadaşlarını kolayca bulabileceği bir yapıdan bahsetti.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.