Gemius, AdOcean Light reklam sunucusuyla Türkiye'de küçük ve orta ölçekli yayıncılar ile girişimcileri hedefliyor

Gemius, AdOcean Light reklam sunucusuyla Türkiye'de küçük ve orta ölçekli yayıncılar ile girişimcileri hedefliyor

Bu yazıda sizlere dijital dünyanın ölçümleme ve veri konularında önemli şirketlerinden biri olan Gemius'un sahibi olduğu; AdOcean (Light) isimli ad serverı -reklam sunucusu- tanıtacağız.

1999 yılında kurulan Gemius, 30'un üzerinde ülkede danışmanlık, veri analizi ve araştırma hizmetleri veriyor. Tüm bunların dışında şirketin bu yazıda sizlere bahsettiğimiz AdOcean ve AdOcean Light gibi çeşitli araçları da mevcut.

AdOcean Light, konumlandırma olarak büyük ölçekli yayıncıların kullandığı reklam sunucularına bütçesi yetmeyen, ancak ücretsiz olan reklam sunucularının yeteneklerini de yeterli görmeyen küçük/orta boyutlu yayıncıları ve girişimleri hedefliyor. Hatta Gemius'tan Toms Panders AdOcean'ın bir alt ürünü olan AdOcean Light'ı, son zamanlarda online reklamcılığı gelir modeli olarak gören yeni şirketler ve girişimler için yarattıklarını belirtiyor.

adocean-yapisi

AdOcean Light'ın temel özelliklerinin başındaysa görüntülenme, tıklanma, kullanıcı sayısı ve uygun reklam alanı oranı gibi metrikleri dikkate alarak kampanya yaratma geliyor. AdOcean Light aynı zamanda yaratılan kampanyaların süresi dolmadan önce hedefine ulaşıp (örneğin belirlenen görüntülenme sayısı) ulaşmayacağını da tahmin etmeye çalışıyor.

AdOcean Light'ta reklam alanlarını lokasyon ya da cihaz tipi gibi çeşitli kriterlere göre hedeflediğiniz kullanıcı grubuna göstermek de mümkün. Ayrıca AdOcean Light'ta sektör standartları doğrultusunda tüm alışılmış ve yeni reklam formatlarını da yönetebiliyorsunuz.

AdOcean Light'ın tahmin edebileceğiniz gibi bir de AdOcean isimli gelişmiş versiyonu bulunuyor. Mobil desteği de bulunan AdOcean, aylık 10 milyonun üzerinde görüntülenmesi olan yayıncılar için tasarlanmış. Aralarında Unilever, Axel Springer ve Vodafone'un da olduğu çok sayıda büyük çaplı yayıncı Avrupa'da AdOcean'ı hali hazırda kullanıyor. Bu arada AdOcean aylık ortalama 40 milyar adet reklam servis ediyor.

AdOcean ya da AdOcean Light'ı kullanmaya başladığınız Türkiye'deki bir destek ekibinden yardım alabileceğini de ekleyelim.

Webrazzi okurlarına indirim fırsatı

AdOcean Light için bu yazıyı okuyan Webrazzi okurlarına bir de sürprizimiz var. AdOcean Light kullanmak isteyen okurlarımız, yıl sonuna kadar yüzde 10 indirim ya da 3 hafta ücretsiz deneme fırsatından yararlanabilir. Bunun için şu ([email protected]) adrese Webrazzi'de şu an okuyor olduğunuz yazıdan da bahsederek e-mail atmanız yeterli.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.