Yüzüklerin akıllısı: Smarty Ring

Aksesuar olarak kullanılmasından ziyade kültürlerde temsil nesnesi olan yüzük, dijitalleşen dünya ile birlikte değişim yaşıyor. Bu değişimin ilk örneklerinde birisi de topluluk destekli fon toplama yöntemi olan indiegogo'da tanıtılan Smarty Ring.  

En kolay anlatımla akıllı yüzük olarak tanımlayabileceğimiz giyilebilir teknoloji ürünü Smarty Ring ile kullanıcılar akıllı telefonlarından gelen bildirimleri almanın yanında aramaları yönetebiliyor. Özellikler yönüyle akıllı telefonlar ile etkileşimde olan diğer giyilebilir cihazlardan daha farklı özellik sunduğunu söyleyemeyeceğimiz Smarty Ring'in dikkat çeken en önemli özelliği ise kablosuz şarj edilebilmesi.

Günde bir insanın ortalama 150 defa telefonunu kontrol ettiğinden yola çıkarak hazırlanan videoda Smarty Ring'in akıllı telefona gelen mesaj, sosyal ağ ve arama bildirimlerini gösterdiğinden bahsedilmiş. Bildirimleri göstermenin yanında telefonun müzik çaları ve kamera fonksiyonları yüzük aracılığıyla kontrol edilebiliyor. Yüzük tam dolu şarj ile 24 saat kullanılabiliyor.

Kişilerin yüzük ölçülerine göre sipariş verebildiği yüzüğün fiyatı 175 dolar olarak belirlenmiş. Kişilerin yüzük ölçülerine göre üretim yapılan Smarty Ring'de evli çiftler de unutlmamış. Kadın ve erkek için ayrı tasarımı olan yüzüğün çiftlere özel belirlediği fiyat ise 300 dolar.

Nisan 2014'te teslim edilecek hem iOS hem de Android uyumlu olan Smarty Ring, üretime geçmek 40.000 dolara ihtiyaç duyuyor. Şu an için 10.000 dolar toplanan akıllı yüzük ile ilgilenenler buradan ulaşabilirler.

Giyilebilir teknoloji ile hayatımızın büyük bir kısmı değişeceğe benziyor. Bir gün söz yüzüğü akıllı yüzük olur mu?

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.