Şirket e-postalarınızın gereksiz kutusuna düşmemesi için Google'dan uyarı

Şirket e-postalarınızın gereksiz kutusuna düşmemesi için Google'dan uyarı

Kullanıcıların e-posta konusunda sevmediklerini sıralamasını istesek ilk sırada gelen konu gereksiz e-postalar olacaktır. Gereksiz e-posta gönderenler içerik ve yaratıcılık konusunda kendilerini aşmış olsa da Gmail'e göre önemsiz e-postalar kategorisinden hemen dışarı çıkamıyor.

Google'ın bloğundan paylaştığı bilgiye göre Gmail'de gelen e-postaların yüzde 90'dan fazlasını normal e-postalar oluştururken sadece yüzde 8.6'sını gereksiz e-postalar oluşturmuş. Google internet güvenliği araştırmacıları Elie Bursztein ve Vijay Eranti'nin kaleme aldığı yazıda yaklaşık 4 milyon alan adı iki farklı kategoride değerlendirilerek gereksiz e-postaların azaltıldığı belirtiliyor.

Yazıya bir diğer açıdan baktığımızda kullanıcılarına e-posta gönderen web sitelerinin Gmail'de gereksiz e-postaya düşmemesi için uyması gereken protokolleri uymasının önemi vurgulanmış.

Gönderdikleri e-posta'nın gereksiz veya önemsiz kategorisine girmesini istemeyen şirketler için Türkçe içerikleri ile DKIM, SPF ve DMARC  kayıtları mevcut. İlgilenler alan adlarının nasıl kayıt edileceği ilgili linklerden ulaşarak kendileri ile olan kısımları doldurabilirler.

Gmail'in gelen kutusuna kabul ettiği e-postalarla ilgili verdiği oranlara göz attığımızda gelen e-postaların yüzde 76.9'u  DKIM standardlarında ve yaklaşık 500.000 alan adı bu standardlara uyum sağlamış. Gelen e-postaların yüzde 89.1'inin SMTP sunucularından geldiğini ve bu sunuculardan gelenlerin SPF standardlarını taşıdığını belirten Google 3.5 milyondan fazla alan adının burada yer aldığını belirtiyor.

gmail-gereksiz-eposta

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.