Kodathon 2013, yazılımcıları İstanbul'un sorunlarını çözmeye davet ediyor

Kodathon 2013, yazılımcıları İstanbul'un sorunlarını çözmeye davet ediyor

Silikon Vadisinde sık sık gerçekleştirilen ve ülkemizde de son birkaç yıldır düzenlenmeye başlayan ''Kodathon'' etkinlikleri, katılan yazılımcıların yeteneklerini ve hayal güçlerini sonuna kadar kullanmalarına olanak sağlayn bir platform. Kodcu.com'un organize ettiği ve iki hafta süren Kodathon etkinliği bu yıl 'İstanbul'un sorunları' temasına odaklı beyin fırtınalarına sahne olacak.

Yazılımcı ve tasarımcı takımları Kodtahon'da sınırlı bir süre zarfında verilen bir konu etrafında veya konudan bağımsız olarak fikirlerini geliştirip demo haline getiriyorlar ve jüri tarafından değerlendiriliyorlar. Katılmak isteyenler için ücret kişi veya takım başı  5 Dolar. Bu ücretin tamamen sembolik olduğunu ve gerçek katılımcılarla aslında katılmayacak kişileri birbirinden ayırmak için koyulduğu yine organizatörlerin aktardığı bilgilerden.

Etkinliğe isterseniz takım halinde kaydolarak, dilerseniz Kickoff partisinde tanıştığınız kişilerle bir takım oluşturarak veya bir takıma eklenerek katılabilirsiniz.

kodathon_yazi_resim

''İstanbul’u daha iyi bir yer haline getirin!''

Kodathon 2013 için belirlenen tema, ''İstanbul’u daha iyi bir yer haline getirin!''. Ekiplerden İstanbulun herhangi bir sorununu çözüme kavuşturmasını sağlayan bir proje geliştirmeleri isteniyor.   Etkinlik bu konuda bir kısıtlama getirmiyor. Ek olarak, geliştirilecek demolar için platform kısıtlaması bulunmuyor. Ekipler Web, mobil, robotik, masaüstü vb. platformlarda gösterebilecekleri bir demo geliştirmekte tamamen serbestler. Şunu da eklemeyelim; ekiplerin geliştirdiği proje ve demoların fikri ve mülkiyet hakları geliştirici ekibe ait olacak. Kodathon organizatörleri bu fikirlerden kesinlikle bir çıkar beklemediklerini, amaçlarının sadece ekosistemi bir araya getirmek ve katılımcılara kariyer fırsatları sunmak olduğunu özellikle vurguluyor .

Etkinliğin son gününde ise uzmanlardan oluşan 3 kişilik jüri ekibindeki her üye ikişer takım seçecek ve bu seçilen 6 takım katılımcılara 5 dakikalık bir sunum yaparak projelerini anlatacak. Katılımcıların projeleri oylamasıyla etkinliğin birincisi, ikincisi ve üçüncüsü belirlenecek, yani kazananlar katılımcılar tarafından seçilecek. 1, 2, 3. olan ekiplere verilecek ödüllere ve program detaylarına aşağıdan ulaşabilirsiniz. Kodathon 2013 bu yıl 19 Aralık'ta Kickoff adı verilen tanışma partisi ile başlayacak. 21-22 Aralık tarihleri arasında Koç Üniversitesi Nişantaşı Kampüsü'nde düzenlenecek etkinliğin sponsorları arasında CloudArenaPozitronPeak GamesVngrsTurkcellKoç Üniversitesi  yer alıyor.

Ödüller

  1. Birinci takıma 3000 TL
  2. İkinci takıma 1000 TL
  3. Üçüncü takıma 2 adet Turkcell T40 Telefon

Timeline

  • 19 Aralık Perşembe — Kickoff @ Pendor Corner (detaylar)
  • 21 Aralık Cumartesi 12:00 — The Hack day!
  • 22 Aralık Pazar 12:00 — Final!
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.