ABD merkezli Escoffier Online Cooking School, Türkiye pazarına odaklanıyor

ABD merkezli Escoffier Online Cooking School, Türkiye pazarına odaklanıyor

İnternet girişimleri için en büyük ve dikkat çekici konu başlıklarından biri eğitim ve hemen her kategoride onlarca girişim hedef büyüterek yerelden küresele açılmaya çalışıyor. Kullanıcılarına internet üzerinden yemek yapma dersleri veren, ABD merkezli Escoffier Online Cooking School'un büyüme stratejisi içinde Türkiye de önemli bir yer işgal ediyor.

Bugüne kadar toplamda 26 farklı ülkeden 1000 kadar öğrencisine internet üzerinden yemek yapma eğitimi veren şirket, kısa vadeli hedeflerinden biri olarak Türkiye pazarını gözüne kestirmiş. Şirketin kısa vadede odağında yer alan diğer ülkerler ise Fransa, İngiltere ve bazı Güney Amerika ülkeleri.

Platform üzerinde şu an iki ayrı tip eğitim sunuluyor. Culinary Arts adı verilen program toplam 21 dersten oluşuyor ve giriş seviyesinden ileri seviye yemek yapma tekniklerine kadar geniş bir yelpazede eğitim veriyor. 17 dersten oluşan Pastry programı ise biraz daha dar bir kapsama sahip ve özellikle kek ile ekmek yapımı gibi konular üzerinde duruyor.

excoffier-online-ders

Culinary Arts programı yaklaşık olarak 4 ile 6 ay arası bir sürede tamamlanıyor. Pastry programını bitirmek ise yine ortalama olarak 3-4 ay sürüyor. Bu arada öğrencilerin bu eğitimleri satın aldıktan sonra 12 ay içinde bitirmesi bekleniyor. Eğitim programlarını bitiren öğrenciler 2 sene boyunca öğrenci portalına diledikleri zaman bağlanabiliyorlar.

Escoffier Online Cooking School'u bünyesinde bulunduran Triumph Higher Education Group'un pazarlamadan sorumlu yöneticisi Jeffrey Larson ile konuştuğumuzda kendisi Türkiye pazarı hakkında oldukça dikkat çekici şeyler paylaştı. Yaptıkları çeşitli anketler ve Türkiye'ye ilk ziyareti sonrası Jeffrey, Türkiye'de insanların yemek yemeye ve yemek kültürüne fazlasıyla önem verdiklerini gördüğünü söyledi.

excoffier-online-ders-2

Hatta bu konuda Jeffrey dünyanın birçok ülkesinde yemek yediğini, ama Türkiye'de yedikleri kadar özenli ve detayların çok olduğu bir yemek kültürüne rastlamadığını söylüyor. Jeffrey'in üzerinde durduğu bir diğer konuysa başta İstanbul, Ankara, Antalya ve İzmir olmak üzere Türkiye'de çok sayıda otel ve restoranın olması.

Türkiye pazarında önemli fırsatlar gören Escoffier Online Cooking School, şu an yalnızca İngilizce olarak (dersler ve site içeriği) yayın yapsa da 3 ay içinde site içeriğine, sonrasında 800'e yakın eğitim video'suna Türkçe desteği kazandırılacak. Escoffier Online Cooking School her ne kadar niş bir alanda hizmet verse de Türkiye'de özellikle yerel otel ve restoranlarla çeşitli işbirliklerine giderse ve içeriğini Türkçeleştirirse bu küçük pazarda adından söz ettirebilir. Diğer yandan Escoffier Online Cooking School haricinde online eğitimde yemek dikeyinde yer alacak daha küçük oyunculara da ihtiyaç olacağını söyleyebiliriz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.