Mobil odağına rağmen Whatsapp iki ay sonra iOS 7'ye geçti

Mobil odağına rağmen Whatsapp iki ay sonra iOS 7'ye geçti

Apple'ın iOS 7'yi kullanıma sunmasından itibaren 2 aydan fazla süre geçti. Facebook ve Twitter'ın da aralarında bulunduğu mobil uygulamalar iOS 7 için tasarımsal değişikliklerin yanında yeni özellikleri ile birlikte güncellemelerini hızlıca çıkarmasına karşın mobil odaklı mesajlaşma servisi Whatsapp sessiz kalmıştı.

Geçtiğimiz günlerde paylaştığımız mobil mesajlaşmada Facebook'u tahtından indiren Whatsapp iOS 7 için güncellemesini yayınladı. Yeni güncellemesi ile iOS 7'de de olduğu gibi flat tasarımına geçiş yapan Whatsapp özelliklerini de artırmış. Yeni eklenen özelikler arasında dikkat çekenler ise yer paylaşımı konusunda 3 boyutlu harita görünümü ve görsel gönderirken düzenleme olarak söyleyebiliriz.

whatsapp-ios7-ekran-goruntusu

Güncelleme ile Whatsapp'ın iOS7  yenilemesine geçmeden önce devreye aldığı birden fazla fotoğraf ve video gönderebilme özelliğine ek olarak gönderilen fotoğraf boyutlama özelliği de devreye alınmış. Bu yeniliğin mobil mesajlaşma servisinin yakın zamanda görsel içerik paylaşımı ile ilgili yeniliklerin geleceğinin de habercisi olarak nitelendirilebiliriz.

Güncelleştirmeler ile belirli bir seviyeye gelse de hala başarısız olan Apple'ın haritaları temelinde çalışan Whatsapp'ın yer paylaşım servisine 3 boyutlu görünüm özelliği de gelmiş. Ülkemizde 3D harita servisi olmadığı için şu an için artı değer sunmayacak olan bu özelliğin yanında yer paylaşırken isimlerin saklanma özelliği ise haritayı daha geniş görebilmenin önünü açmış.

Ses güncellemeleri ile birlikte toplu mesaj servisinde listelerin oluşturlması gibi yeniliklerin yer aldığı Whatsapp'ın mobil odağına rağmen uygulama güncellemesinin bu kadar geç gelmesi özelliklerinden daha fazla dikkat çekiyor.

Whatsapp'ın iOS 7 uygulamasına buradan ulaşabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.