Nintendo'dan sanata büyük katkı 3DS için geliştirilen Louvre müzesi rehberi ile geldi

Nintendo'dan sanata büyük katkı 3DS için geliştirilen Louvre müzesi rehberi ile geldi

Dünyanın en çok bilinen oyun firması olarak tanımlayabileceğimiz Nintendo, bu sefer de sanata verdiği destekle, herkese sanat tarihi bilgisi aşılayacak, hatta adeta kokartlı bir rehber edasında size rehberlik edecek bir uygulama ile karşımızda.

Müzelerdeki sesli rehberleri eminim hepiniz bilirsiniz, işte Nintendo da hem yukarıda bahsettiğim profesyonel sanat tarihi rehberliğini, hem de sesli rehberlik sistemini bir araya getirerek Fransa'nın başkenti Paris'te bulunan dünyaca ünlü Louvre müzesi için bu özel uygulamayı geliştirmiş.

Nintendo'nun el konsolu 3DS için geliştirilen Nintendo 3DS Guide: Louvre, müzeyi gezerken size önemli bir rehber oluyor.

CI16_3DS_Nintendo3DSGuideLouvre

Louvre Müzesi'nin Nintedo 3DS rehberi ile eserlere çok daha yakında göz atabiliyor, yüksek çözünürlükteki görsellerle birlikte müzedeki parçaları daha yakından keşfetme imkanı da bulabiliyorsunuz. Sanat eserlerinin hangi döneme ait oldukları, tabloların içindeki kişiler ve tablodaki insanların davranışlarının aslında ne anlama geldiği gibi çok ince detayları Nintendo'nun Louvre rehberinden öğrenebiliyorsunuz.

Hemen yukarıdan izleyebileceğiniz videoda, Nintendo'nun iki önemli ismi Satoru Iwata (Nintendo Başkanı ve CEO'su) ve Shigeru Miyamoto (The Legend of Zelda serisinin yaratıcısı olan efsanevi adam) tarafından tanıtılan rehberde, müzede yer alan tam 600'den fazla eserin fotoğrafı bulunuyor. Bununla birlikte toplam süresi 30 saati aşan sesli rehber ve müzede yer alan 400'den fazla odanın 3 boyutlu fotoğrafları uygulamada yer alıyor.

Nintendo eShop'dan, 19 € karşılığında indirilebilen rehber, özellikle farklı müzeler için uygulanabilirse Nintedo'nun ekosistemine büyük katkı sağlayabilir. Her ne kadar Nintendo için geliştirilmiş bir uygulama olsa da, bu tarz uygulamaların Google Glass gibi giyilebilir cihaz teknolojileri ile karşımıza ilerleyen yıllarda çıkması muhtemelen.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.