Bitcoin ile ilgili bilmeniz gereken 50 web sitesi

Bitcoin ile ilgili bilmeniz gereken 50 web sitesi

Şu anda herkes, bundan bir yıl önce çok az kişinin adını duymuş olduğu Bitcoin’den bahsediyor. İnternetin para birimi olarak ünlenen Bitcoin’in değerinin 1000 doların üzerine çıkmış olması dünyanın en saygın ekonomi uzmanlarının bile artık bu konuya kayıtsız kalamamasına neden oluyor.

Diğer yandan Bitcoin çoğu kişi için hala bir muamma. Nedir, nasıl çalışır ve daha önemlisi Bitcoin ile neler yapılabilir gibi sorulara yanıt arayanların sayısı her geçen gün artıyor. Biz de sizler için Bitcoin konusuna ilgi duyan herkesin mutlaka bilmesi gereken Bitcoin sitelerini bir araya getirdik.

Bu siteler arasında genel bilgi alabileceğiniz sitelerin yanı sıra Bitcoin'lerinizi saklayabileceğiniz sanal cüzdan alternatifleri, alım satım yapabileceğiniz Bitcoin borsaları, Bitcoin madenciliğine başlamak için bilmeniz gereken siteler veya madenciliğe başlamadan sistemi denemenizi sağlayabilecek ve ücretsiz Bitcoin dağıtan siteler, elde ettiğiniz Bitcoin’leri harcayabileceğiniz mağazalar ve Bitcoin’e alternatif diğer sanal para birimleri yer alıyor.

Genel bilgi, haberler

Bitcoin’i biraz daha yakından tanımak, nasıl çalıştığını, nelere dikkat etmek gerektiğini öğrenmek için internet üzerinde çok sayıda site var. Bunlardan bazılarını aşağıda bulabilirsiniz. Bununla beraber Bitcoin ile ilgili en son gelişmeleri Webrazzi’deki Bitcoin bölümünden de düzenli olarak takip edebilirsiniz.

Bitcoin.it

Bitcoin.org

Bitcoins

Bitcoin Foundation

Webrazzi - Bitcoin

Sanal cüzdanlar

Bitcoin’lerinizi saklayabileceğiniz sanal cüzdan seçenekleri çeşitli. Bitcoin’leriniz bilgisayarınıza kuracağınız cüzdan yazılımlarında durabileceği gibi, web tabanlı ve kurulum gerektirmeyen seçenekler de mevcut.

Bilgisayarınızda

Bitcoin-Qt

MultiBit

Armory

Electrum

Web’de

Coinbase

Blockchain.info

Bitcoin borsaları

Bitcoin elde etmenin en kolay yolu satın almak. Eğer 1 Ocak 2013’te 1000 dolar karşılığında Bitcoin almış olsaydınız şu anda elinizde yaklaşık 78.500 dolarınız olurdu. Bitcoin almak ve satmak için kullanabileceğiniz hemen hemen tüm siteleri şurada görebilirsiniz bulabilirsiniz. En önemli olan bazılarını ise sizler için seçtik. Bunlar arasında TL karşılığında Bitcoin alım satımı yapabildiğiniz BTCTurk de yer alıyor.

BTCTurk

MtGox

Bitstamp

Bitcoin.de

Btc·e

BTC China

Canadian Virtual Exchange

LocalBitcoins - Bu bir borsa değil ama coğrafi olarak size yakın olan ve alım - satım yapan kişilerin listesini gösteriyor. Tabi ki tanımadığınız kişilerle alışveriş yaparken dikkatli olmanız gerektiğini de unutmamakta fayda var.

Bitcoin Madenciliği

Bitcoin’ini “taştan çıkartmak isteyenler” için hazırlanmış olan yazılımlar sayesinde Bitcoin madenciliğine başayabilir ve satın almak zorunda kalmadan Bitcoin sahibi olabilirsiniz. Fakt bu işlemin uzun ve harcayacağınız elektrik vs gibi kaynakları da hesaba kattığınızda her zaman çok karlı olmayabileceğini hatırlatalım. Daha hızlı sonuç almak isteyenlerin “imece usulü” diyebileceğimiz yöntem için kullanıcıların bir arada madencilik yapmasını sağlayan havuz’lara göz atmalarında fayda olabilir.

Yazılımlar

CGminer

BTCMiner

DiabloMiner

BFGminer

GUIMiner

Havuzlar

Slush's pool

BTC Guild

50BTC

BitMinter

Bitcoin Dağıtan Siteler

Bitcoin elde etmenin üçüncü yolu ise bu sanal para birimini ücretsiz olan dağıtan siteler. Ama tabi ki ücretsiz Bitcoin elde etmenin de bir karşılığı var. Bu seçeneklerin çoğunda siteler size bedava Bitcoin dağıtmak için size reklam gösteriyor ve reklamlara tıklamanızı istiyorlar. Karşılığında ise oldukça düşük miktarda Bitcoin’e sahip oluyorsunuz. Bu yöntemi Bitcoin’den zengin olmak isteyenlere değil ama ilk Bitcoin’lerine sahip olmak ve sistemin nasıl çalıştığını biraz daha iyi anlamak isteyenlere tavsiye ederiz. Bu konuda öne çıkan ve denemiş olduğum bir kaç tanesi aşağıda ama daha detaylı bir listeye şuradan ulaşabilirsiniz.

BitVisitor

EarnFreeBitcoins

CoinTube

Bunny Run

Bitcoiner

Bitcoin Kabul Eden Satıcılar

Satın aldığınız, madencilikle elde ettiğiniz veya reklamlar karşılığında kazandığınız Bitcoin’lerinizi nerede harcayacaksınız? Aşağıda Bitcoin’lerinizi harcayabileceğiniz için tanınmış sitelerden bazıları yer alıyor. Bunların dışında Bitpay kabul eden farklı siteler üzerinden de alışveriş yapabilirsiniz.

BitDazzle - Satıcıların Bitcoin karşılığında mal ve hizmet satabildikleri bir pazar yeri.

MEGA

Vector Toons

Reddit Gold

Namecheap

OKCupid

Diğer Bitcoin araçları

Bitcoin’lerin değerini hızlıca farklı birimleri ile hesaplamak, kendi web siteniz üzerinden Bitcoin kabul etmeye başlamak veya Bitcoin kabul eden fiziksel mağazaları harita üzerinde görmek içinse aşağıdaki araçları kullanabilirsiniz.

Bitcoin Calculator - Sanal cüzdanınızın değerini hesaplamak için bir hesap makinesi.

Bitpay - Web siteniz üzerinden Bitcoin ödeme kabul etmek için bir araç.

CoinMap - Bitcoin kabul eden fiziksel mağazaların haritası.

Bitcoin Alternatifleri

Bitcoin en ünlüsü olsa da tek sanal para birimi değil ve onlar da giderek yaygınlaşıyorlar. İşte en önemli Bitcoin alternatiflerinden bazıları.

Litecoin

PPcoin

Ripple

Feathercoin

OpenCoin

WebMoney

MintChip

Ven

Tüm bu sitelerin dışında sizin de Bitcoin ile ilgili bahsedilmesi gerektiğini düşündüğünüz çeşitli siteler varsa yorumlarda paylaşabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.