Seçkin üniversitelerde okuyan öğrencileri hedefleyen FlatClub, 1,5 milyon dolar yatırım aldı

Seçkin üniversitelerde okuyan öğrencileri hedefleyen FlatClub, 1,5 milyon dolar yatırım aldı

Geçen yıl kurulan ve Airbnb'nin üniversite öğrencilerine yönelik versiyonu olarak tanımlayabileceğimiz FlatClub 1,5 milyon dolar yatırım aldı.

Geçtiğimiz yıl kolları sıvadığında işe ilk olarak ABD ve İngiltere'de bulunan Columbia Business School, London School of Economics, King's College gibi 30 önemli okulun öğrencilerini hedefleyerek başlayan FlatClub'a, bir grup melek yatırımcı ortak oldu.

Coller Capital'dan Jeremy Coller, London Business School Profesörü Eli Talmor, InterCapital'den David Wolf, FlatClub'ın yatırımcıları arasında yer aldılar. Kasım ayının hemen başında "2.0" versiyonunu yayınlayarak yeni bir logo ve yeni bir tasarıma sahip olan FlatClub, aldığı yatırımla yaygınlaşmayı amaçlayacak.

flat-club

FlatClub'da sistem aynı Airbnb'deki mantıkla işliyor ve kalacak yer ihtiyaçlarınıza cevap veriyor. Sistemin güvenli olmasının bir diğer yanı ise kulüp sistemiyle o okulun diğer öğrencileri ve mezunları ile de iletişim kurarak size güven unsuru oluşturan konaklama yerleri sağlıyor. Örneğin London Business School'un iki binden fazla üyesi var.

Şu ana dek onaylanmış olarak 50 bin üyesi bulunan FlatClub'da, onaylanmış profil sahibi olmak için aynı ilk başlarda Facebook'ta olduğu gibi okulda kullandığınız"@edu" uzantılı e-posta adresinizle kayıt yapmanız gerekiyor. 1 yıllık bir girişim için, 50 bin adet onaylı üye de aslında çok güzel bir rakam. London Business School mezunları olan Nitzan Yudan ve Tomer Kalish tarafından kurulan FlatClub, aldıkları 1,5 milyon dolar yatırımla ABD ve Avrupa'da büyümeyi hedeflediklerini de açıkladı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.