Aslanoba yatırımı ile dikkat çeken lüks alışveriş sitesi AlwaysFashion'ın sepet ortalaması 2 Bin TL'nin üzerinde

Aslanoba yatırımı ile dikkat çeken lüks alışveriş sitesi AlwaysFashion'ın sepet ortalaması 2 Bin TL'nin üzerinde

Aslanoba Capital'den aldığı yatırımı geçtiğimiz Nisan ayı içinde sizlere duyurduğumuz AlwaysFashion.com'u, bu yazıda ise detaylı olarak tanıtacağız.

2008 yılında 3 kurucu ortak (Enes Molu, Fatih Çolakel ve Kerim Cihan Yılmaz) tarafından kurulan AlwaysFashion.com, Türkiye için benzerine az rastlanır bir şekilde yalnızca lüks ürün segmentinde satış yapıyor.

Bünyesinde 100 ayrı markadan 7 bine yakın ürün bulunduran AlwaysFashion.com, ağırlıklı olarak mücevher, saat, ev dekorasyonu ve hediyelik eşya satışı gerçekleştiriyor. Platformda bunlar haricinde çikolata, lokum ve kahve makinası gibi seçenekler de mevcut.

Tahmin edebileceğiniz gibi AlwaysFashion.com'un sepet ortalaması bir hayli fazla: 2 Bin TL'nin üzerinde. Aynı zamanda 10 bine yakın üyesi bulunan AlwaysFashion.com'un kurucu ortaklarından Fatih Çolakel ile konuştuğumuzda 2008 yılında, bu işe başladıklarında, "bu kadar pahalı ürünleri kimse dokunmadan/görmeden almaz, internette pahalı ürün mü satılırmış" gibi cümlelere sıklıkla maruz kaldıklarını öğrendik.

Konuyla ilgili olarak o günden bugüne 5 sene geçtiğini söyleyen Çolakel, lüks segmente hitap etmenin başta sabır ve hem müşteri hem de tedarikçilerle iyi ilişkiler kurmayı gerektirdiğinin önemle altını çiziyor. Çolakel'in üzerinde durduğu bir diğer konu ise AlwaysFashion.com'da iade oranının sektör standartlarının çok çok altında seyretmesi.

Şu anki satışın neredeyse üçte biri yurtdışına

AlwaysFashion.com ile ilgili dikkat çekici noktalardan biri de platformun ciddi oranda yurtdışına gönderim yapması. Şu an Türkiye dışından ziyaret edildiğinde İngilizce olarak kullanıcılarını karşılayan AlwaysFashion.com; ağırlıklı olarak Rusya, Orta Avrupa, ABD ve Orta Doğu'ya satış yapıyor. Bu arada şirketin siparişlerinin yaklaşık yüzde 30'u yurtdışından geliyor. Yurtdışına sigortalı olarak gönderim yapan AlwaysFashion.com'un yurtdışından en çok talep edilen ürün kategorileri ise saat ve mücevher.

always-fashion-ekran-goruntusu-2

10 kişilik bir ekibe sahip olan AlwaysFashion.com, "teklif iste" özelliğiyle de diğer e-ticaret sitelerinden ayrılıyor. Bazı ürünler için geçerli olan bu özellik; kullanıcıların ürünle ilgilenmesi halinde platform üzerinde küçük bir form doldurarak fiyat bilgisi ve diğer detayları telefon ya da e-mail yoluyla öğrenmesine yarıyor.

Bu arada lüks ürün satın alan kişilere ulaşan mecra bulmakta zorlandıklarını belirten şirket yöneticileri, bunun üzerinde yaklaşık olarak 2 yıldır içeriğini tamamen kendilerinin hazırladığı bir dergi çıkarttıklarından da bahsettiler.

always-fashion-ekran-goruntusu-1

Aslanoba yatırımı sonrası ilk uzun vadeli hedef yurtdışı açılımını genişletmek

Aslanoba Capital'den aldığı yatırım sonrası herşeyin iyi gittiğini paylaşan kurucu ortaklardan Çolakel, 2011 yılında aldıkları yatırım sonrasında Aslanoba Capital'den gelen yatırımın ikinci turları olduğunu da belirtti. Diğer yandan AlwaysFashion.com'un domain'inden anlayabileceğiniz gibi yurtdışı hedefleri de bulunuyor.

Yukarıda da belirttiğimiz gibi şu an satışının neredeyse 3'te birini yurtdışına yapan AlwaysFashion.com yetkilileri, önümüzdeki 2 sene içinde başta Rusya ve Dubai olmak üzere Türkiye dışında da ofis açmak istediklerini söylüyor. Bu arada geleceğe yönelik kısa vadedeki hedeflerden biri de yukarıda bahsettiğimiz dergi projesini daha da büyütmek ve mobil uyumlu bir web sitesine sahip olunsa da mobil platformlarda uygulama ile yer almak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.