Google yeni Chrome eklentisi ile sesli komutları mobilde sunduğu deneyime yükseltti

Google yeni Chrome eklentisi ile sesli komutları mobilde sunduğu deneyime yükseltti

Google mobilde edindiği tecrübeyi masaüstüne aktarıyor. Mobilde uzun zamandır sesli komut sistemini kullanıcılarına sunan Google, yeni Chrome eklentisi ile bu deneyimi web kullanıcılarına da açtığını Google+ sayfasından duyurdu.

Mobildeki gelişmeyi bir başka pencereden yeniden gösteren Google'ın bu adımı ile daha önce web kullanıcılarının sesli komut ile Google'da arama yeteneklerini daha da genişleten şirket, sesli arama servisini mobilde sunduğu hizmet seviyesine yükseltmiş.

Kullanıcı Google Glass ile aşina olduğumuz "Ok Google" komutu ile arama yapabiliyor, etkinlik oluşturabiliyor ve hatta sorgusuna göre cevabı sesli olarak da dinleyebiliyor.

Beta olarak yayına alınan Google Voice Chrome Eklentisi indirildikten sonra Google anasayfasında mikrofon sürekli açık kalarak Ok Google komutunu bekliyor. Kullanıcı isteği doğrultusundan arama, hatırlatma, etkinlik oluşturma özelliklerini  kullanabilirken akıllara mikrofon sürekli açık kalırsa özellikle dizüstü bilgisayarlarda sarj hızlı bitebilir mi sorusu geliyor. Kullanıcı Google anasayfasından çıktığında ve  ayarlardan değiştirilebilen özelliği ile sorgu yaptığı 5 dk içerisinde sesli komut kapanarak pil seviyesi korunmuş oluyor.

Türkiye'den yapılan sorgularda karşılaştırma sonuçları yer almazken Google'ın yeni sesli komut eklentisinin de emirleri sadece İngilizce dilinde algıladığını da belirtmek isterim. Eklenti karşılatırma veya soru gibi emir içermeyen Türkçe sorguları ise net olarak anlayarak ilgili sonuçları gösterebiliyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.