Bir şehri mahallesinden seçilmiş hikayeler, sesler ve müziklerle tanımak isteyenlere: SoUL

Bugün sizlere kulağa oldukça ilgi çekici gelen bir mobil uygulama tanıtacağız: SoUL: Sounds of Urban Life.
Bir şehri mahallesinden seçilmiş hikayeler, sesler ve müziklerle tanımak isteyenlere: SoUL

soul-uygulama-ikonuBugün sizlere kulağa oldukça ilgi çekici gelen bir mobil uygulama tanıtacağız: SoUL: Sounds of Urban Life.

SoUL uygulaması; bir şehre yabancı olan insanların o şehri ya da o şehirdeki herhangi bir müzeyi/muhiti SoUL uygulaması sayesinde tanımasını sağlıyor. Şu an için yalnızca İstanbul versiyonu yayında olan SoUL, hem Türkçe hem de İngilizce olarak hizmet veriyor. SoUL Istanbul'un Türkçe versiyonunu buradan indirebilirsiniz.

SoUL uygulamasının arkasında New York City/ABD merkezli International Film Factory yer alıyor, firmanın kurucu ve CEO'su ise Murat Bıçak. Murat Bey'in geçmişine baktığımızda hem Bilgi Üniversitesi’nde Sinema/TV master programına katıldığını, hem de NYC'de Deloitte firması için inovasyon, strateji ve M&A konularında danışmanlık yaptığını görüyoruz.

Çok seyahat eden ama çoğu seyaheti sonrasında bulunduğu şehirlerin "ruhunu" tam olarak hissedemediğini söyleyen Bıçak, aklına SoUL uygulaması gelince daha önce kendi deneysel film ve sinema projeleri için kurduğu International Film Factory şirketini tamamen SoUL uygulamasına kanalize etmiş.

soul-iphone-uygulamasi

SoUL uygulamasını Murat Bıçak şu şekilde anlatıyor: "SoUL, bir şehri tanımak isteyenler için; şehrin mahallelerinden seçilmiş hikayelerle, karakterlerle seslerle, müziklerle anlatan bir uygulama. Şehrin tarihini, kültürel katmanlarla, hikayelerle, karakterle yoğurup, sesle ve müzikle iletiyoruz." Murat Bey'e neden İstanbul'la başladıklarını sorduğumuzda ise kendisi yukarıda saydığı tüm bu öğeleri en kolay İstanbul'da bulabileceklerini söylüyor.

SoUL uygulaması İstanbul'da Topkapı Sarayı, SultanahmetKapalı Çarşı, Galata, Haliç ve Ortaköy gibi semtler hakkında lokasyonunuza göre sesli anlatım şeklinde bilgiler veriyor. Resmiyetten uzak ve samimi bir içeriğe sahip olan uygulama, bu ses kayıtlarını internet bağlantısına gerek olmadan kullanıcılarına sunuyor. Ayrıca uygulama içinde bu semtler hakkında yazılı bilgiler ve çeşitli önerilere de rastlamak mümkün.

SoUL uygulamasının şu an yalnızca iPhone ve iPad versiyonları bulunuyor. Aldığımız bilgiye göre Android için de çalışmalar başlamış bile.

İstanbul'dan sonraki duraklar sırasıyla New York City, Londra ve Paris

SoUL uygulamasının İstanbul versiyonu için içerik zenginleştirme çalışmaları devam ederken şirketin bundan sonraki hedefleri ise şimdiden belirlenmiş: New York, Londra ve Paris. Uzun vadedeki plan ise 2 yıl içinde 25, 4-5 yıl içinde ise 100 şehire ulaşmak.

Henüz SoUL projesi ya da International Film Factory için bir yatırım almadığını vurgulayan Bıçak, özellikle doğru kişi, kurum ve yatırımcılarla doğru ilişkiler kurmak için yatırım almaya sıcak baktığını söylüyor.

kapali-carsi-soul

Sizlere ayrıca SoUL'un Kickstarter kampanyasından da bahsetmek istiyoruz. New York'u ikinci evi olarak tanımlayan Bıçak, Kickstarter'da SoUL'un NYC versiyonu için 50 bin dolarlık bir kaynak arıyor. Siz de bu projeye destek olmak istiyorsanız Kickstarter kampanyasına göz atabilirsiniz.

Baktığımız zaman yenilikçi, eğlenceli, içerik olarak oldukça etkileyici ve ekibi de fazlasıyla kuvvetli olan SoUL; bakalım bundan 5 sene sonra insanların turizm ya da bi şehri tanıma alışkanlıklarını değiştirebilecek mi?

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.