Hürriyet Garage: Hürriyet Grubu'ndan üniversite öğrencileri için girişim hızlandırma programı

Hürriyet Garage: Hürriyet Grubu'ndan üniversite öğrencileri için girişim hızlandırma programı

Bünyesinde Hürriyet Emlak, Yenibiris.com, Viplay ve Mahmure.com gibi internet markalarını barındıran Hürriyet Grubu, internet girişimciliği için önemli bir adım attı ve Hürriyet Garage adını verdiği hızlandırma programını duyurdu.

Hürriyet Garage temelde 3 aşamadan oluşuyor. İlk etapta 21 Aralık tarihine kadar gelen başvurular arasından seçilecek girişimciler, 29 Ocak-2 Şubat tarihleri arasında düzenlenecek olan Girişimcilik Kampı'na katılmaya hak kazanıyor.

İstanbul dışında gerçekleşecek olan ve sektörden önemli isimlerin katılacağı kamp sırasında girişimcilere çok sayıda konuda önemli bilgiler verilecek. Kamp sonrasında ise 3 proje Hürriyet Garage'dan danışmanlık, ofis ve başlangıç sermayesi gibi destekleri almaya hak kazanacak.

Hürriyet Garage'da ofis, başlangıç sermayesi ve danışmanlık gibi destekleri arkasına alan 3 girişim, 1 ay sonunda seçici kurulun karşısına çıkacak. Bu aşamada girişimler Hürriyet Garage'dan yatırım desteği alıp şirketleşebilir veya ekip değerli görülürse girişimcilere Hürriyet Grubu bünyesinde iş teklif edilebilir. Bu arada Hürriyet Garage'a yalnızca üniversite öğrencileri katılabiliyor.

Hürriyet Garage'ın diğer girişim hızlandırıcı programlardan en büyük farkı gelir modeli ya da pazar büyüklüğü gibi etmenleri ikinci plana atarak fikre değer vermesi. Örneğin söz konusu üç girişim birer sosyal sorumluluk projesi de olabilir; ve eğer seçici kurul tarafından beğenilirlerse Hürriyet Grubu'ndan bağımsız olarak bu projelere finansal destek verilmesi de söz konusu. Yani seçilecek olan girişimlerden direkt olarak para kazanmaları beklenmiyor.

hurriyet-garage

Bunun haricinde Hürriyet Garage ilk duyulduğunda herkesin aklına Hürriyet'in içerik konusunda öne çıkmasından dolayı girişimlerin seçim aşamasında da benzer bir öncelik uygulanması konusu geliyor. Ancak Hürriyet Garage yetkilileriyle konuştuğumuzda böyle bir önceliğin söz konusu olmadığını aktardılar. Bir başka deyişle tüm girişim fikirlerinin şansı eşit.

İstanbul dışında düzenlenecek olan Girişim Kampı 5 gün sürecek

Programın en çok öne çıkan özelliklerden biri Girişim Kampı. İstanbul dışında gerçekleşecek olan kamp boyunca internet girişimciliğinin önemli isimleri eğitimler verecek ve iş modeli oluşturma noktasında tecrübelerini aktaracak. Özetle Girişim Kampı boyunca çok sayıda girişimci yaşadıkları yerden uzak bir ortamda ve hızlı bir tempoda girişimcilikle ilgili eğitim almış olacaklar. Bu anlamda Girişim Kampı'nın Hürriyet Garage projesinin bir anlamda sosyal sorumluluk ayağı olduğunu da söyleyebiliriz.

Girişim Kampı ile ilgili Hürriyet Grubu'ndan Organizasyonal Gelişim Müdürü İnci Güvenç'in görüşleri ise şu şekilde: "Hürriyet Garage’ın bizce genç girişimcilere en büyük katkısı Girişim Kampı olacak. 1 hafta boyunca verilecek yoğun eğitimler sayesinde girişimciler iş fikirlerini nasıl iş modeline dönüştürebileceklerini öğrenecekler. Kendi alanlarında uzman olan deneyimli mentörlerimiz de bu süreçte kendilerine destek verecek."

Bu arada Güvenç'in program hakkındaki diğer aktardıkları ise şu şekilde: "Hürriyet Garage’nın kapıları üniversitede okuyan tüm girişimcilere açık, herhangi bir konu kısıtlaması da bulunmuyor. Katılımcılar çok teknik bir proje ile de başvurabilirler, hizmet odaklı bir proje ile de..."

Hürriyet Garage'ın sürekli olması planlanıyor

İlk döneminin ardından devam edilmesi planlanan Hürriyet Garage, Hürriyet Grubu gibi önemli bir ismi internet girişimciliğine bu denli yaklaştırması açısından oldukça önemli.

Yukarıda da bahsettiğimiz gibi ülkemizdeki diğer hızlandırıcı programlardan birçok noktada ayrılan Hürriyet Garage'a başvuru için hurriyetgarage.com adresini kullanabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.