Uçuş simülasyonları ile uzunca süreden beri içli dışlıyım, Wing Commander'dan başlayarak günümüze dek pek çok uçuş simülasyonunu deneme ve görme fırsatı buldum. O eski günlerden bu yana havacılık teknolojisi gelişti, uçuş simülasyonları daha gerçekçi olmaya ve her türlü donanıma erişilebilir olmaya başladı.
Hatırlayanlar mutlaka olacaktır, vaktiyle Microsoft Flight Simulator'ı kasmadan oynatan bilgisayarların hayli sağlam donatılması gerekirdi. Ancak günümüzde durum öyle değil ve akıllı telefonlarımızın aslında ne kadar güçlü olduklarını bu oyunla anlamak daha basit. Şimdi sizler için inceleyeceğimiz Infinite Flight, mobil platformlar için geliştirilen bir uçuş simülasyon oyunun ne kadar gerçekçi olabileceğinin de canlı bir kanıtı.
Ready for take-off
Flying Devolepment Studio tarafından geliştirilen Infinite Flight, aslında bir oyundan öte gerçek bir uçuş simülasyonu. iOS, Android ve Windows Phone işletim sistemleri için geliştirilen Infinite Flight, aslında kendisinden beklenmeyecek şekilde detaylara yer vermiş. Bir uçağı kalkıştan inişe kadar, gerçek değişkenleri ve dinamikleri ile uçurmanız gerekiyor.
Mobil platformlar için müthiş başarılı sayabileceğimiz grafiklere sahip olan Infinite Flight'da, farklı tipteki uçakları, son derece gerçekçi tasarlanmış havalimanlarında uçurabiliyorsunuz. Pist başında başlayan oyunda uçağı taksiyle farklı bir piste götürebiliyor, oyunun menüsünde havalimanlarının farklı pistlerini seçebiliyorsunuz.
Gitti paracıklar!
Infinite Flight, ücretli bir oyun ve 4.99$ karşılığında aldığınız oyunda sizi oyun içi satın almalar da bekliyor. Farklı tipteki uçakları satın almak, farklı havalimanlarını açmak için oyun içinde de satın alma yapmanız gerekiyor. Oyun içi satın alma ile aldığınız çoğu uçakta HD modelleme yapılmış, kokpit içi detaylara daha çok önem verilmiş ve aslında satın almayı yaptığınıza da değiyor. Mesela benim örnek ekran görüntüsünü aldığım A330-200F uçağının kokpiti 3 boyutlu olarak tasarlanmış.
Kokpitteki göstergeler ve gaz kolunun dummy olarak tasarlanmamış olması da hoş detaylar arasında. Oyunda yolcu uçağı uçurmaktan sıkıldığınızda alternatif olarak savaş uçakları da yer alıyor, eminim uçaklarla arası olan hiç kimse Savaşan Şahin F-16'ya hayır demeyecektir.
Oyunda seçtiğiniz farklı marka ve modeldeki yolcu uçaklarının boyamalarını farklı havayolları ile seçebiliyorsunuz. Boeing, Airbus, Cessna, Embraer gibi markaların farklı tipteki uçaklarını farklı uçak boyamaları ile farklı havayollarına aitmiş gibi uçurabiliyorsunuz, yani dilerseniz favori havayolu şirketinizin pilotuymuşcasına uçağınızı uçurabilirsiniz.
Oyunda otomatik pilot özelliği de bulunuyor, telsiz konuşmaları gerçekçi sizi iyice havaya sokuyor. Sıcaklık, rüzgar gibi dış hava dinamikleri de uçuş planınızı doğrudan etkiliyor. Böylece oyun sizi bir hayli kendi içine çekmeyi de başarıyor zaten. Infinite Flight, son derece detaylı tasarımı ve gerçekçi bir uçuş simülasyonu deneyimi sunması ile beni büyülemiş durumda. Oyun her şeyi ile güzel olsa da, sanıyorum tek eksi yanı oyun içi satın almalarının haddinden fazla pahalı olması.