Lytro kameraları, 40 milyon dolar yatırım aldı

Lytro kameraları, 40 milyon dolar yatırım aldı

Standord Üniversitesi'nde doktorasını yapan Ren Ng'nin tez çalışması yaparken ortaya çıkan ve sizlere geçtiğimiz yıl tanıttığımız Lytro, ışık alanı fotoğrafçılığı (Light Field Photography) mantığıyla çalışılıyor, kısacası siz fotoğrafı çektikten sonra bile fotoğrafın odak noktasını değiştirerek, fotoğrafa farklı bir perspektiften bakabiliyorsunuz.

Fotoğraf ve video çekmeyi sağlayan donanım ürünlerinin son yıllardaki başarısı apaçık ortada, bu örneklerden en büyüğü de GoPro ve sanıyorum Lytro da, GoPro'nun açtığı yoldan ilerleyecek.

Lytro, North Bridge Venture Partners, Andreessen Horowitz, New Enterprise Associates (NEA) ve Greylock Partners'dan aldığı 40 milyon dolarlık yatırımı kendi deyimleri ile "fotoğraf devrimini" gerçekleştirmek için kullanacak.

lytro-satin-alma

Farklı aksesuar ve hafıza seçenekleri ile 399$ ile 499$ arasında fiyatlarla satılan Lytro kameralar, aslında bünyesinde büyük devlerin de kullanmayı istediği bir teknoloji barındırıyor. Popular Science dergisi tarafından ortaya çıktığı yıl en önemli icatlar arasında gösterilen Lytro, aynı sene içerisinde Steve Jobs ile de görüşmüş. Her ne kadar şu ana dek bu teknolojiyi iPhone'larımızda görememiş olsak da, bu konuda adımını atan Nokia'nın, Refocus adlı bir uygulaması mevcut.

Lytro_Group

Aynı zamanda ücretsiz bir iPhone uygulaması da bulunan Lytro, özellikle sıra dışı tasarımı ve ışık alanı fotoğrafçılığı teknolojisi ile yaygınlığını tüm dünya genelinde artırabilir. İleride bu teknolojinin çok değerli bir hale geleceği ve küçüleceği, hatta belki de telefonlarımızın içine yerleşmesi mümkün olacak. Lytro'nun yatırımcılarından olan North Bridge Venture Partners'dan Jonathan Heiliger'ın da şirketin yönetim kuruluna girmesi ve gelen 40 milyon dolarlık yatırımla Lytro'nun adını bundan sonra daha sık duyabiliriz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.