GuvenRehberi.com: E-ticaret sitelerinin güvenilirliklerini topluluk destekli derecelendiren girişim

GuvenRehberi.com: E-ticaret sitelerinin güvenilirliklerini topluluk destekli derecelendiren girişim

E-ticaret'in artan hacmi ekosisteme yeni oyuncularında girmesinin önünü açtı. Sektöre yeni giren oyuncularla birlikte internetten yeni alışveriş yapmaya başlayan kişileri bir arada düşündüğümüzde online dünyada yapılan alışverişte firmaların güvenilirliğinin sorgulanma ihtiyacı da doğmuş oluyor.

Topluluk odaklı değerlendirme hizmeti veren GüvenRehberi.com şirketlerin güvenirlilik referansı oluşturmasına hizmet ediyor. SaaS olarak hizmet veren GuvenRehberi, e-ticaret sitelerinin sistemlerine entegre olarak kullanıcıları tarafından değerlendirilmesine ve bunun üzerinden siteler için referans oluşturulmasına imkan sağlıyor.

Bu yılın başında kurulan ve Ağustos ayında Aslanoba Capital'den yatırım aldığını duyurduğumuz GuvenRehberi, Aralık ayında tasarım ve yazılımda yenilenmeye giderek tekrar lansmana hazırlanıyor. Yeni tasarımının detayları ile birlikte GuvenRehberi'ne birlikte bakalım.

guvenrehberi-yeni-tasarim

Müşterinin alışveriş yaptığı şirket ile ilgili olumsuz bir haberi olumlunun 3 katı yaydığını düşündüğümüzde kullanıcılardan alınacak her bildirim önemini yakından görmüş oluyoruz. Tüm geri bildirimlerin alınabilmesi ve diğer kullanıcılara gösterilmesi açısından  GüvenRehberi yeni tasarımla ile birlikte kullanıcı deneyimlerini  ön plana çıkarmış.

Ülkemizde de kullanıcının yaşadığı olumsuz deneyimleri paylaştığı başarılı girişimlerden Sikayetvar gibi internette aktif yer almayan markaların dahi yer aldığı platformlar arasına Güvenrehberi'nin girmesi önemli. Alışveriş yapmak isteyen potansiyel müşteriler daha geniş bir açıdan bakmış olacaklar.

Güvenilir Mağaza Sertifika programı da sunan girişim gerekli müşteri memnuniyeti kriterlerini sağlayabilen mağazaları sertifikalandırarak e-ticaret sektöründe düzenleyici bir görev üstlenmek istiyor ve internette alışverişten uzak duran kitleyi de pazara çekerek pastayı büyütmek istiyor. Özellikle ve Trustpilot.com'un ve Google'ın ABD'de yürüttüğü güvenilir satıcı sertifikası vererek kullanıcılara referans noktası oluşturmasının ülkemizde de örneklerini görmek önemli.

Kurulmasından itibaren kısa bir zaman geçmesine rağmen yatırım alan ve 40'tan fazla firmaya hizmet veren GüvenRehberi'nin lansman ile birlikte kullanıcı kitlesini artırarak sektör adına yenilikleri sunacağını umut ediyorum. 30 günlük deneme sürümünün ücretsiz olduğu Güvenrehberi ile ilgilenenler ürünlere buradan ulaşabilirler.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.