Google, küresel olarak dijital reklam pastasının yüzde 30'unu tek başına kaplıyor [Webrazzi PRO]

Google, küresel olarak dijital reklam pastasının yüzde 30'unu tek başına kaplıyor [Webrazzi PRO]

1998 yılında bir arama şirketi olarak kurulan Google; bugün baktığınızda 40 binin üzerindeki çalışanıyla dünyanın en büyük teknoloji şirketlerinden biri konumunda. Son zamanlarda mobil başta olmak üzere başka konularda çalışmalar yapsa da ABD merkezli şirket hala gelirlerinin çok büyük bir kısmını reklamcılıktan kazanıyor.

Bugün sizleri sunuyor olduğumuz grafiği bu hafta içinde Webrazzi PRO'ya ekledik. eMarketer'ın açıkladığı verilerde; şirketin küresel olarak dijital reklam gelirlerinin yüzde kaçını elde ettiğini görebilirsiniz.

Facebook'un son yıllarda özellikle mobil reklamcılıkta attığı adımlara rağmen hala ciddi anlamda tehdit edemediği Google; pazarın açık ara lideri olarak gözüküyor. Ki grafikte de göreceğiniz gibi aynı şey rakamlara da yansıyor.

Grafiğe göre 2011 yılında toplam dijital reklam gelirlerinin yüzde 32,08'ini kazanan Google, 2012'de yüzde 31,46 ve 2013'de de yüzde 33,24'lık bir oran elde etmiş. Bir başka deyişle "dünya üzerinde dijital reklamcılıktan kazanılan her 100 TL'nin 33,24'ünü bir şirket kazanıyor, ve o şirket de Google" diyebiliriz. :)

googlein_dijital_reklam_gelirlerinin_kuresel_dijital_reklam_hacmi_icerisindeki_orani_b Google'ın dijital reklam gelirlerinin küresel dijital reklam hacmi içerisindeki oranı

Nedir bu Webrazzi PRO?

Webrazzi PRO, içerisinde internet sektörüne dair yüzlerce veri bulunduran bir bilgi merkezi. E-ticaretten dijital reklamcılığa, dijital reklamcılıktan mobil aramaya kadar çok sayıda konu hakkında Webrazzi PRO kullanarak oldukça kısa sürede bilgiye ulaşabilir, rakamlarla düşünmeye başlayabilirsiniz.

Yalnızcaya üyelere açık olan Webrazzi PRO; üye girişi yapmadan kullanılamayan bir platform. Ancak dilerseniz sağ üstte yer alan arama kutusunu kullanarak Webrazzi PRO'nun arama deneyimini yaşayabilirsiniz. Örnek bir Google araması şurada.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.