Pinterest uzun süredir beklenen API'ını sonunda duyurdu

Pinterest uzun süredir beklenen API'ını sonunda duyurdu

Web yazılım dünyasının son yıllardeki gelişimi/değişimi, mobilin hayatlarımızda kapladığı yerin her geçen gün büyümesi ve yeni nesil internet şirketleri API'ların (Application Programming Interface) önemini de fazlasıyla arttırdı. Ülkemizde yurtdışındaki kadar kullanılmasa da özellikle ABD'de son derece popüler olan Pinterest için düne kadar API'ı olmayan en büyük platformdu diyebiliriz.

2010 yılının Mart ayında kurulan ABD merkezli sosyal ağ, uzun süre bekleyişin ardından artık tüm rakipleri gibi yazılım geliştiriciler için bir API'a sahip oldu.

Pinterest'in herkese açık olan API'ı hakkında şu sayfadan tüm detaylara ulaşabilirsiniz. Söz konusu API'ı kullanan ilk markalar ise şimdiden belli: Zappos, Disney, Walmart ve Nestle. Pinterest'ten yapılan açıklamaya göre API zaman içinde geliştirilmeye devam ederek yeni özellikler eklenecekmiş.

Diğer sosyal ağlara göre dönüşüm oranının çok daha yüksek olduğu Pinterest, özellikle markalar için bu açıdan oldukça önemli. API ile birlikte markaların -potansiyel- müşterilerini analiz etmeleri ve onlara ulaşmaları mutlaka daha kolay olacaktır.

Geliştirilen API ile birlikte artık nasıl Facebook'un Like butonunu başka sitelerde görebiliyorsak benzer bir şekilde Pinterest'in Pin It butonuna da başka internet sitelerinde rastlayabileceğiz. Pin It butonuna direkt olarak yer vermenin haricinde kullanıcılar bir görselin üzerine geldiklerinde de butonu ortaya çıkartmak mümkün.

Diğer yandan ürün, yemek, film ya da makaleler için yine Facebook'ta da örneğini görebileceğimiz gibi çoklu içerik gösterimi de yapılabiliyor. Bunun yanında Pinterest ile oluşturabileceğiniz widget'lara ise buradan göz atabilirsiniz.

Pinterest API'ında ayrıca mobil dünya için de bazı özellikler var. Örneğin Android ve iOS tabanlı cihazlarda uygulamalar da Pin It butonunu kullanabiliyorlar.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.