LinkedIn 90 Milyon dolara satın aldığı Pulse ile entegrasyonu tamamladı

LinkedIn 90 Milyon dolara satın aldığı Pulse ile entegrasyonu tamamladı

İçerik gücünü artırmak için sosyal haber okuyucusu Pulse'u satın aldığını duyurduğumuz LinkedIn geçen 6 ayın içerisinde entegrasyonu sonunda tamamladı. LinkedIn'in blog'undan duyurduğu gelişme ile kullanıcıların bilgileri her iki uygulamada da uyumlu hale geliyor.

Entegtasyona daha detaylı baktığımızda Pulse uygulamasını indiren kullanıcılar LinkedIn hesabı ile uygulamaya giriş yapacaklar ve LinkedIn'de takip ettikleri şirketlerin de aralarında bulunduğu bilgilere göre haber önerileri alacak. Pulse uygulaması kullanıcılara LinkedIn'e giriş yaptıkları Pulse uygulaması ile takip ettikleri haberlere göre profosyonel sosyal ağda haber içeriği ile karşılaşacak.

Geleneksel medyanın dijital dünyaya adım atması internet üzerindeki içeriğin artması ile daha fazla içeriği kullanıcıların daha kolay okumaya uygulamları son dönemin en çok ilgi gösterilen girişimleri arasındaydı. Bu girişimlerden Zite'i 25 milyon dolara CNN alırken, Flipboard 111 milyon dolar yatırıma ulaşmış durumda. Linkedin'in kullanıcıları daha fazla içerik sunmak için satın aldığı Pulse ile entegrasyonun detaylarına birlikte bakalım.

linkedin-pulse-ekran-goruntusu

Uygulamaya LinkedIn hesabı ile giriş yapılabilmesinin yanında eski kullanıcıları uygulamayı e-posta ve şifreleri ile  kullanmaya devam edebiliyorlar. LinkedIn hesabı ile giriş yapan kullanıcılar için takip ettikleri şirketler ve sosyal ağında yer alan şirketlere en uygun içerikler arasından seçim yapıyor. LinkedIn kendi kullanıcıları için ise LinkedIn Today özelliği ile uzun zamandır kullanıcının ağında yer alan içeriğe göre en uygun haberi öneriyordu. LinkedIn, Pulse ile kullanıcılara daha geniş haber seçeneği sunarak farklı bir noktaya taşımış oluyor.

Reklam veren sayısını artıran ve hesaba e-posta ile reklam gönderme haricinde Facebook'ta olduğu gibi şirketlerin sponsorlu gönderilerini haber akışında çıkarmaya başlayan LinkedIn, Pulse ile kısa zamanda reklam gelirlerini artıracağını söylememiz mümkün. Kullanıcılarının sosyal ağda daha fazla vakit geçirmesi için Pulse'i satın alarak önemli bir adım atan LinkedIn'in 90 milyon dolar yatırımı ne kadar vadede dönüş olarak alacağını ise birlikte göreceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.