200 milyon kullanıcıya ulaşan Dropbox yeniliklerini devam ettiriyor

200 milyon kullanıcıya ulaşan Dropbox yeniliklerini devam ettiriyor

Geçtiğimiz 4 ayda 25 milyondan fazla yeni kullanıcı kazanan Dropbox 200 milyondan fazla kullanıcıya ulaştığını ve şirketler için geliştirdiği yeni özelliklerini duyurdu. Paylaştığı bilgiler arasında artan kullanıcı sayısı haricinde 4 milyon şirketin Dropbox'u kullandığı ve Fortune 500 şirketlerinden yüzde 97'si ise Dropbox tercih ettiği belirtiliyor.

Dropbox'un kullanıcı artış hızı ve ticari işletmelerde yakaladığı başarının sürdürdüğü yenilemelerden geldiğini söylememiz mümkün. Google ve Amazon'un aralarında bulunduğu dünyanın sayılı teknoloji şirketlerinin rakibi olan Dropbox yeni özellikleri ise geliştirmelerin aralıksız devam ettiğini gösterir nitelikte.

Yenilikler arasında en dikkat çekeni şirkette çalışan bireysel kullanıcılar için problem olan iki ayrı hesap sıkıntısı çözülmüş böylece Dropbox'un ticari kullanıcılar için sunduğu Dropbox Business servisinden yararlanan kullanıcılar şirket bilgileri ve kişisel bilgileri aynı hesaptan yönetebilecek. Diğer yeniliklere ve şirket ile bireysel hesabı tek hesap üzerinden yönetmeye birlikte bakalım.

dropbox-2-hesapHem ticari hesap hem de bireysel Dropbox kullanıcılarının iki ayrı hesap üzerinden bilgilerini yönetme zoruluğu çözerek tek bir hesaptan ulaşılması sağlanıyor. Mobil cihazların haricinde tüm cihazlar için geçerli olan bu özellikle kullanıcılar her iki Dropbox hesabı arasından seçim yapabiliecekler.  Yeni eklenen dosyaların hesap karışıklığı olmaması için hangi hesaba gitmesi gerektiğini kullanıcı belirliyor böylece kişisel bilgilerin yanlışlıkla şirket paylaşımına gitmesi önlenmiş oluyor.

Bu yeniliğin haricinde üç yeni özellik sunan DropBox yöneticilerin dosya üzerinde yönetimini artırmış. Bunlardan ilki Sharing Audit Logs ile yöneticilere kullanıcıların dosya paylaşımları ile ilgili ayrıntılı rapor sunuyor. Dosyanın kiminle ne zaman paylaşıldığı yöneticiler taraından görüntülenebilirken paylaşılan dosyalar üzerinde gizliliği kontrol edebilecekler.  Bir diğer özellik ise Remote Wipe ile yöneticiler istedikleri dosyayı isterlerse komple silebilecekeler ve böylece tüm cihazlardan ilgili dosya kaldırılmış olacak.

Dropbox’un tanıttığı en son yenilik ise şirketlerde iş akışının zaman kaybı yaşanmadan devam ettirilmesine yönelik bir adım. Account Transfer ile ise yöneticiler şirketten ayrılan ya da görev değiştiren bir çalışanın dosyalarını yerine gelen kişiye aynen devredilebiliyor. 2007'de kurulduktan sonra 257 milyon dolar yatırım alan ve 8 şirketi 100 milyon dolara satın alan Dropbox'un rakiplerinin gücü ile yeniliklerini daha uzun zaman takip edeceğimizi tahmin ediyorum.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.