Turkcell CEO'su Süreyya Ciliv, Turkcell Teknoloji Zirvesinde yeni dünyayı anlattı

Turkcell CEO'su Süreyya Ciliv, Turkcell Teknoloji Zirvesinde yeni dünyayı anlattı

tcell mini logoTurkcell,  Teknolji Zirvesi adını verdiği ve bu yıl 3. kez düzenlediği etkinliği 12-13 Kasım tarihleri arasında Haliç Kongre merkezinde düzenliyor.

Yerli ve yabancı Turkcell'in birçok iş ortağı, müşterileri ve kullanıcılarını ağırladığı etkinlik bu yıl yaklaşık 10.000 katılımcıyı ağırlamayı planlıyor. Turkcell Teknoloji Zirvesi 2013'ün açılış konuşmasını Turkcell CEO'su Süreyya Ciliv gerçekleştirdi. Yeni dünya temalı bir konuşma yapan Ciliv, 2013 yılı içerisinde dünya üzerinde birçok şirketi dolaştığını ve toplantılar yaptığını bunun sebebinin ise başarılı şirketlerin vizyonunu yakından gözlemleyerek bunu Turkcell'e getirmeyi çalıştıklarını ve Türkiyeye daha fazla katma değer eklemek istediklerini belirtti.

Yeni Dünyadaki şirketlerin müşterilerini odak noktaya koyduğunu ve daha iyi bir müşteri memnuniyeti sunan ve ürünlerini/servislerini bu yönde geliştiren şirketlerin başarıya ulaştıklarını gözlemlediğini ifade etti. Akıllı telefonların özellikle son 3 yılda çok büyük bir hızla büyüyerek bilgisayar satışlarının önüne geçtiğini ve mobil dünya ile birlikte akıllı telefonların gelecekte vazgeçilmez bir unsur olmakla birlikte insanların daha fazla mobil olacağını bununla birliktede mobil altyapı, bulut çözümleri ve servisleriyle Turkcell'e çok fazla görev düşeceğini aktardı.

Süreyya Ciliv'in konuşması sırasında sahneye davet ederek kısa bir konuşma yapan McKinsey&Company'den Onur Mumcu, gelecekte Dünyayı dönüştürecek 10 teknoloji araştırması yaptıklarını ve bunların: Mobil İnternet, Bilgiye dayalı işlerin otomasyonu, Makineler arası iletişim, Bulut Teknolojisi, Gelişmiş robot bilimi, Otonom/yarı otomatik araçlar, Yeni nesil genom bilimi, Enerji depolama, Üç boyutlu yazıcılar, Gelişmiş materyaller, Geliimiş petrol ve doğalgaz keşif ve yeniden kazanım yöntemleri, Yenilenebilir enerji olduğunu aktardı.

scturkcell1

Geleceği Yazanlar isimli projelerine'de değinen Ciliv, programı açıklamalarından bugüne kadar geçen sürede 50 binden fazla başvuru geldiğini ve 10 bin katılımcının eğitimlerine devam ederek sertifika almaya doğru ilerlediklerini aktardı. Turkcell Bulut çözümleri ile ilgili olarakta bazı rakamlar açıklanan sunumda 'Akıllı Fax Bulut' ile günde Turkcell üzerinden 1000 den fazla fax yollandığını, 100 bin kişinin Turkcell Bulut ve servislerini kullandığı açıklanan verilerden bazıları. Turkcell Video Konferans ürününün'de tanıtıldığı sunumda Turkcell kullanıcılarının online olarak konferans, toplantı yapabilmelerine imkan veren bununla birlikte kullanıcılar  arası dosya paylaşımı ve yapılan toplantıların bulut üzerinde kaydedilerek daha sonra izlenebilmesi ve internette paylaşabilmelerine olanak sağlayan yeni ürünlerinin tanıtımını gerçekleştirdi.

Bugün ve yarın devam edecek olan Turkcell Teknoloji Zirvesi 2013'ü dilerseniz buradan canlı olarak takip edebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.