Moda arama motoru Vitringez ekosisteme merhaba dedi

Moda arama motoru Vitringez ekosisteme merhaba dedi

İnternet ekosisteminin yakından tanıdığı Natali Yeşilbahar ve Önder Göğebakan'ın kurucu ortağı olduğu Vitringez, bir süredir test yayınında sessiz sedasız devam ediyordu, bugün sizlerle paylaşmak istedik.

Uzun zamandır hazırlığı süren Vitringez, odağında moda olan bir ürün arama motoru. Giyim, aksesuar ve kişisel bakım ürünlerinin bulunduğu Vitringez'de şu an 70 binden fazla ürün bulunuyor. Girişimin gelir modeli gelir ortaklığı paylaşımı olduğundan kullanıcıya geniş ürün seçeneği sunarak aradığı her ürünü gösterebilmek hedeflenmiş. Natali Yeşilbahar, bu konuda 1 milyon ürün hedefinde olduklarını belirtiyor.

Ürün arama motoru olarak kategori, fiyat, marka ve renk kırılımları ile aramaya olanak tanıyan Vitringez'in kullanıcıya sunduğu değeri, aramanın biraz daha ötesine taşımışlar. Kullanıcı ürün ile ilgili alarmlar kurarak hem trend olma durumunda hem de indirime girdiğinde haberdar olabiliyor.

vitringez-ekran-goruntusu

VitrinGez ürün arama sayfasında beyaz arka sayfa ve sade tasarım ürünleri ön plana çıkarmış. Sol bölümde yer alan kategori, marka, fiyat ve renk arama fonksiyonlarına yer verilirken üst bölümde ürün araması ile birlikte kişiselleştirme araçları sunulmuş. Özellikle çalar saat simgesi ile gösterilen alarm fonksiyonunda moda alarmı ile birlikte indirim alarmı kullanıcıya farklı bir deneyim sunuyor.

Giyim ürünlerinde sezonun bitmesi ile birlikte yüksek oranlarda indirime girdiğini düşündüğümüzde, indirim alarmı hem kullanıcı hem de e-ticaret siteleri için önemli bir avantaj niteliğinde olduğunu söyleyebiliriz. Bu fonksiyonun kullanıcıya ürünü yeniden hatırlatması yanında, kullanıcının talebini görerek e-ticaret sitelerinden kullanıcıya özel indirimin alabilmenin de önünü açabilecek.

Ürün arama motorlarının temel amacı mümkün olan en fazla ürünü filtreleyerek kullanıcıya doğru bilgi ile sunmak. Bu konuda e-ticaret siteleri ile xml üzerinden veri transferi yapan VitrinGez'in 0 TL'lik ürünlerin olduğunu gözlemlesem de gelecek geliştirmelerle bu problemleri aşacaklarını tahmin ediyorum. :)

Kullanıcının ürün ile daha fazla vakit geçirmesi satışa giden yolda en önemli aşamalardan birisi. Bu amaçla mobil versiyon için hazırlıkların devam ettiği bilgisini paylaşan Vitringez'in kısa zamanda üye hedefine ulaşarak önemli işler başaracağını umut ediyorum.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.