Ekranı eğimli bir iPhone kullanmak ister miydiniz?

Ekranı eğimli bir iPhone kullanmak ister miydiniz?

Ekranı eğimli bir iPhone kullanmak ister miydiniz?Apple, ürünleri konusunda çok fazla risk almayı tercih eden firmalardan biri değil. O yüzden de iPhone piyasaya çıktıktan sonra çok uzun süre temel seviyedeki geliştirmeler dışında çizgisini korumuştu. Bu anlamda Steve Jobs sonrası en önemli yenilik ise plastik kasalı iPhone 5C’nin piyasaya sürülmesi oldu.

Her ne kadar iPhone 5C en azından şu ana kadar bekleneni verememiş olsa da, görünüşe göre Apple en azından kendi açısından radikal olarak değerlendirebilecek bir yenilik ile hali hazırda başarılı olan ürününü geliştirmeyi sürdürmek istiyor.

İddialar bir sonraki iPhone’un sadece daha büyük değil, kavisli bir ekrana sahip bir modele sahip olabileceği yönünde…

Bloomberg’in kaynağına göre Apple, 2014’ün ikinci yarısında piyasaya iki yeni iPhone sürmeyi planlıyor. Bunlardan birinin ekranı 4,7 inç olurken, ikincisi daha büyük 5,5 inçlik bir ekrana sahip olacak. Aslında büyük ekranlı iPhone söylentileri pek yeni değil. Fakat iPhone’un eğimli bir ekrana sahip olma iddiası oldukça yeni ve dikkat çekici.

Ekranın eğimli olması sadece estetik bir karar değil. Bu sayede ekranın kullanabilir alanı da artacak ve özellikle oyunlarda bu fark yaratabilecek bir özellik olabilir. iPhone’un yeni ekranlarının ayrıca farklı seviyelerde basınç algılama özelliği ile geliştirilmesi yine başta oyunlar olmak üzere pek çok farklı uygulama için ilginç kullanım alanlarının önünü açabilir.

Bu arada Apple’ın bu tarz bir cihaz için patentinin hazır olduğunu da anımsatalım.

Akıllı cihazların işlevsellik açısından bir sonraki adıma geçebilmeleri ve oyun alanını genişleten giyilebilir teknolojilerle rekabet edebilir hale gelmeleri için bu tarz geliştirmeler eninde sonunda kaçınılmaz görünüyor. Bunlar Bloomberg’in kaynaklarının iddialarına göre 2014’e yetişir mi o kesin değil ama önümüzdeki dönemde hem Apple, hem de rakiplerinden bune benzer pek çok haber duyacağız gibi görünüyor...

Konsept Görsel: MyVoucherCodes

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.