Birlikte çalışma özelliği ile Office 365 artık Google Dökümanlar'a daha yakın

Birlikte çalışma özelliği ile Office 365 artık Google Dökümanlar'a daha yakın

Microsoft'un Windows'tan sonra en bilinen ürünlerinden olan Microsoft Office'in Office 365 ile başlayan değişimi devam ediyor. Microsoft duyurduğu yeni özellik ile web uygulamalarında iki ve üzerinde kişinin aynı dökümanda aynı anda işlem yapabilmesine olanak tanıyor.

Word, PowerPoint, ve Excel ürünlerinin birlikte çalışabilmesine olanak tanıyan yenilik ile birlikte çalışmalar daha kolaylaştırılmış olacak. Özellikle aynı dosyada birlikte çalışmaların sıklıkla yapıldığı işletmeler için önemli bir yenilik olacak fonksiyon çalışma zamanını azaltarak verimliliği artıracak.

Google'ın uzun zamandır Dökümanlar ürünü için kullandığı eş zamanlı olarak aynı dosyada birlikte çalışabilme, paylaşabilme olanağı sunduğunu düşündüğümüzde, Microsoft bu alanda biraz geç kalmış görünüyor. 

Print

Farklı kullanıcıların eş zamanlı olarak birlikte aynı dosyada çalışma ve paylaşma özelliği ile Google Dökümanlar'ın temel işlevlerini taşıyan Office 365, Google'da olduğu gibi her çalışanın rengini farklı ve isimlerini sağ üstte gösteriyor. Dökümanda yapılan işlemin otomatik olarak kaydedildiği bilgisi de sunulan diğer özellikler arasında yer alıyor.

Son aylarda Office 365 ile geliştirmelerini devam ettiren Microsoft'un Android tabletler için üzerinde dökümanın üzerinde çalışma yapılmasına olanak tanıyan uygulamasının yakında çıkacağı kayda değer bilgiler arasında. Microsof't'un bu yeniliğinin kullanıcılarına sağladığı fayda haricinde Google'ın pazara girmeden oluşturduğu stratejinin pazar lideri olan Microsoft tarafından kabul edilmesi ve geçen zamanın ardından birebir uygulanması açısından önemli noktaları barındığını düşünüyorum.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.