İş arayanların yeni adresi Twitter olabilir mi?

İş arayanların yeni adresi Twitter olabilir mi?

Eskiden iş ilanlarının gazetelerde yer aldığı zamanları artık çoğumuz anımsamıyoruz bile. Yeni iş arayan herkes, işini internet üzerinden arıyor.

İş arayanlar ve işverenler için oluşturulmuş belli kariyer siteleri, siteler içerisinde yer alan sektörel iş ilanları bölümleri ve tabii en başta aklımıza gelen LinkedIn gibi profesyonel iş ağları en önemli adresler.

Ancak iş arayanların tek adresi tabii ki LinkedIn ya da diğer kariyer siteleri değil. Çünkü Gozaik adlı firmanın yaptığı araştırmaya göre her 1 dakikada tam 15 iş ilanı Twitter üzerinden paylaşılıyor. Son 6 aylık dönemde bu verinin yüzde 32 oranında büyümesi de, her geçen gün Twitter'da daha fazla iş ilanının paylaşılmaya başlandığını açıklıyor.

Twitter'ın yetenek satın alması yaparken baskın bir kanal olduğunu ifade eden Gozaik kurucu ortaklarından Joe Budzienski'ye göre, Twitter'ın sanıldığı gibi sadece internet alanında yapılan işe alımlarda değil, satış, IT hatta belki şaşırtıcı ancak sağlık sektöründe yapılan iş ilanlarının yer aldığı etkili bir platform halini almış.

Twitter üzerinden duyurulan iş ilanları, işe alım esnasında hesabına bakılan adaylar oldukça popüler. Hatta ortada İnsan Kaynakları dünyası için bir "real time hiring" anlayışı bile oluşmuş durumda. Her ay 500 bin iş ilanının paylaşıldığı Twitter'da, 2014 yılına girdiğimizde ayda tam 2 milyon iş ilanının paylaşılması bekleniyor.

gozaik-chart

ABD için bakıldığında, Twitter üzerinden en çok iş ilanının paylaşıldığı şehir sırasyla New York, Houston ve Chicago. Biraz ülkemizdeki yerel durumu konuşmak gerekise de, şu an Twitter'da #kariyer ve #isilani gibi hashtaglerle yapacağınız aramalar karşınıza yüzlerce iş ilanını çıkartacaktır. Sözün özü, artık iş arayanlar için Twitter'ın da göz atmaları gereken bir kanal olduğu aşikar.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.