Airbnb, Foursquare, Launchrock, Square gibi şirketlerin yatırımcı sunumlarını görmek ister misiniz?

Airbnb, Foursquare, Launchrock, Square gibi şirketlerin yatırımcı sunumlarını görmek ister misiniz?

Dünyada başarılı olmuş, yatırımını almış ve büyümekte olan şirketlerin yatırımcıları ikna etmek için kullandıkları sunum dökümanlarını sanırım merak ediyorsunuzdur. Bu firmaların ne tür argümanlar öne sürdükleri, hedef bilançoları, pazar tahminleri gibi bilgileri paylaştıkları bu sunumlar girişimciler için inanılmaz bilgiler içeriyor ve en azından fikir almak için incelemekte fayda var. Peki bu dökümanlara nasıl ulaşacaksınız?

Yurtdışında yatırımcıların "Pitch Deck" dedikleri, Türkçe karşılığını tam olarak bilmediğim ama "Özet Yatırımcı Sunumu" dersek pek de yanlış olmayacak bu dökümanları tek bir çatı altında toplayan PitchEnvy.com aslında 2012 yılından beri yayında olan bir site hatta artık güncellenmiyor dersem yanlış olmaz.

deckfoundry

Acı ama gerçek ben bile bu siteden geçen gün bir arkadaşım vasıtasıyla haberdar oldum. Çok güncel olmamasına rağmen ilginizi çekeceğini düşünerek ve hali hazırda bünyesinde Airbnb, Foursquare, Launchrock, Square gibi Webrazzi okuyucularının yabancı olmadıkları şirketlerin sunumlarını barındırdığı için paylaşmak istedim.

Bu arada siteyi incelerken bir de DeckFoundry.com'u buldum. Aynı kişilere ait olduğunu düşündüğüm servis de, yatırımcı sunumlarını çok daha mükemmel hale getirmeyi vaad ediyor. 1800 dolar karşılığında 10 gün içinde sunumunuzu hazırlıyorlarmış. Denemedim ve ne kadar aktif çalışıyorlar bilemiyorum. Sadece entresan bir iş fikri olduğu için dipnot olarak bu yazıya ekledim.

Özetle, PitchEnvy.com her ne kadar artık aktif olarak güncellenmese de bence girişimcilerin ihtiyacı olan bir boşluğu dolduruyor, göz atmakta fayda olabilir. En azından birkaç sunum inceleyip fikir sahibi olabilirsiniz. Aynı zamanda hem PitchEnvy.com hem de DeckFoundry.com modelindeki işler uluslararası ilgiyi çekmek için bir haftasonu projesi olarak hayata geçirilebilir. Aklınızda bulunsun... ;)

Ek olarak Slideshare üzerinde de "pitch deck" araması yaparsanız bol miktarda örnek inceleyebilirsiniz, bunu da bonus olarak belirtmiş olayım.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.