Google'ın uzmanlar için pazar yeri Helpouts açıldı

Google'ın uzmanlar için pazar yeri Helpouts açıldı

Helpoutsby-google-logoGoogle işin uzmanları ile görüntülü deneyim paylaşma aracı olan Helpouts'u blogunda duyurdu. Google'ın uzun zamandır geliştirmelerde bulunduğu Google+ Hangouts görüntülü konuşma temelinde çalışan Helpouts'ta uzmanlar ilgilenen kişilere belirlediği fiyat üzerinden canlı paylaşımda bulunabiliyor.

Hangouts servisi ile kullanıcıların arkadaşları ile video ve ses bazında ücretsiz görüşmesine olanak tanıyan Google, Helpouts ile bu servisinde fayda yaratarak gelir elde etme modelini bulmuş. Google "gerçek yardım, gerçek insan, gerçek zaman" sloganıyla tanımladığı Helpouts'u kısaca uzmanlar için pazar yeri diyebiliriz. Helpouts'ta Google'ın gelir ise uzmanların ücretli olarak sunduğu tüm eğitimlerden %20 komisyon.

Daha önce internet üzerinden zaman karşılığında, para karşılığında eğitim paylaşımlarının örneklerini görmüş olsak da Google'ın oyuncu olarak bu alana dahil olmasıyla oyun biraz daha kızışıcak görünüyor. Ücretsiz olarak sunulan uzmanlık paylaşım videolarına da önemli bir alternatif olacak Google Helpouts'u birlikte inceleyelim.

Tanıtım videosunda uzmanlık paylaşımların çeşitliliğine ve mekandan bağımsız her an ulaşabilmeyi konu alan Helpouts'un üzerinde durduğu nokta ise hayatı kolaylaştırması. Video temelli Uzmanlık paylaşımları için pazar yeri olan Helpouts'a Google'ın "tek hesap tüm Google" stratejisine uygun olarak Google hesabı ile giriş yapılabiliyor.

Helpouts'ta uzmanlık tavsiyeleri almak isteyenler için müzik, eğitim, yemek yapma, modanın da bulunduğu 8 kategori belirlenmiş. Uzmanlık tavsiyesi verenlerin ücretleri ile birlikte aldığı yorumların listelendiği sayfada ilgilenenler eğitim ile ilgili ön videoyu ulaşabiliyor ve eğitim için tarih belirleyerek eğitimi alabiliyor.

heplouts-ekran-goruntus

Müşteri edinmede ve müşteri sadakatini sağlamada markalar için önemli bir kaynak olabiliecek görünen Helpouts'ta Sephora yerini çoktan almış. Kozmetik ürünlerin perakendeciliği konusunda dünyanın en büyük markalarından olan Sephora makyaj üzerine eğitimler hazırlamış.

Google'ın arama motoru haricinde yayıncılık üzerine yaptığı bir başka adım olan Helpouts'un ne kadar başarılı olacağı içeride yer alan uzmanların sayısı ve kalitesine bağlı olarak değişecek. Google'ın ürünü olması ve ücretsiz sunulan içeriklerle önemli bir trafik yakalayacağını şimdiden söylememizin mümkün olduğu Helpouts'un uzun zaman içerisinde ne kadar başarılı olacağını birlikte göreceğiz. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.