GirlsAskGuys.com'a 1 milyon dolar yatırım geldi

GirlsAskGuys.com'a 1 milyon dolar yatırım geldi

ABD'de Tolga Tanrıseven ve Jen Heil tarafından kurulan GirlsAskGuys.com Amerikalı yatırımcılardan 1 milyon dolar yatırım aldı ve önemli bir isim şirketin danışma kuruluna dahil oldu.

Girls Ask Guys, 2008 yılında kurulan bir girişim ve Türkiye'deki adresi Kizlarsoruyor.com'u sizlere 2011 yılında tanıtmıştık. 2011 yılı ortasında aylık 1.5 milyon tekil ziyaretçi ve 7 milyon sayfa gösterimi bulunan GirlsAskGuys.com, Mengüç Tanrıseven’i 3. ortak alarak Türkiye'ye adım atmıştı.

Söz konusu yatırım geçtiğimiz ay O’Brien Capital'dan 800 bin dolar ve diğer yatırımcılardan 200 bin dolar olmak üzere toplam 1 milyon dolar olarak gerçekleşmiş.

girlsaskguys.com yatirim OBrien Capital. investment

Danışman kurulunda önemli bir isim

Aldığımız bilgiye göre O’Brien Capital’ın kurucusu Bob O’Brien ve Square’in kurucusu Jim McKelvey GirlsAskGuys.com’un danışma kuruluna katılmış.

Aslında sitenin isminden amacını okumanız mümkün ama kısaca bahsetmek gerekirse Girls Ask Guys ve Kızlar Soruyor; kadınlar ve erkekler arasındaki soruların cevaplandığı, tartışıldığı bir sosyal paylaşım platformu.

Şu anda aylık 5 milyonu aşkın tekil ziyaretçi çekiyor. Platform kullanıcılarının yüzde 75’i 18-30 yaş aralığında ve bir çok ülkeden ziyaretçisi var. GirlsAskGuys.com'da şu an için toplam 2 milyona yakın soru ve 15 milyonu aşkın cevap mevcut.

Hedefte İspanyolca ve mobil yenilikler var

Ekibin hedeflerine baktığımızda ise 2014 yılında yeni tasarım (kesinlikle yeni bir tasarıma ihtiyaç var) ve İspanyolca bir sitenin hayata geçirileceğini öğreniyoruz. 3 kıtada yerleşik 15 kişilik bir ekip tarafından geliştirilen ve yürütülen platform mobil uygulamalarını da 2014'de tanıtmayı planlıyor.

Kullanıcı tabanlı oluşturulan bir içerik sitesi olması açısından önemli bir yatırımın gerçekleştiğini görüyoruz ve Türkiye'de de bu alanda yeni yatırımlar görmek istiyoruz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.