Bitcoin tabanlı ödeme sistemi BitPay, tek seferde 1 milyon dolarlık işlem yaptı

Bitcoin tabanlı ödeme sistemi BitPay, tek seferde 1 milyon dolarlık işlem yaptı

Bitcoin tabanlı bir ödeme sistemi olan BitPay.com'un gerçekleştirdiği 1 milyon dolarlık işlem, Bitcoin'e gösterilen ilginin en bariz göstergelerinden biri olarak kayıtlara geçti.

Şifrelenmiş dijital para birimi Bitcoin pazarı, Silkroad baskınıyla kısa süreli bir şok yaşamış ama Baidu'nun devreye girmesiyle yeniden büyümeye başlamıştı. Şu anda 2.5 milyar dolar civarında piyasa değerine sahip olan Bitcoin, ödeme sistemlerinin gelişmesiyle dikkat çekiyor ve Bitpay'in yaptığı işlem de bu anlamda adından söz ettirmeyi başarıyor.

Bitpay üzerinden geçen 1 milyon dolarlık işlem Bitcoin madencileri için donanım satışı yapan Butterfly Labs üzerinde gerçekleştirilmiş. Para transferi de 1 gün içinde tamamlanmış.

BitPay'in verdiği bilgiye göre  BitPay kurucularından CEO Tony Gallippi, Bitcoin'in hız anlamında 60 yıllık kredi kartı ağlarının çok önünde olduğunu söylüyor. Bitpay, kredi kartı ve Paypal ödemelerinde yaşanan para iadesi durumunun söz konusu olmamasını da satıcılar için bir avantaj olarak gösteriyor.

1 milyon dolar değerindeki Bitcoin ile alınan donanım da aslında ciddi bir Bitcoin yatırımı. Bitcoin elde etmek için şu anda 3000 Th/s  hızında işlem gücü gerekiyor ve Kansas City merkezli Butterfly Labs, bu amaca uygun farklı donanımlar üretiyor.

Atlanta merkezli Bitpay, şu anda 40 dilde 200 ülkeye erişecen bir ödeme sistemi olarak farklı hesap seçenekleriyle hizmet veriyor.

İlgilenenler için Bitpay CEO'su Tony Gallippi'nin, 6-7 Kasım tarihlerinde İstanbul'da düzenlenecek olan Webit Congress'in ilk gününe katılacağını da paylaşalım.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.