Yeni Fikirler Yeni İşler yarışmasına başvuran girişimlerin 11'i 9 Kasım'daki finali bekliyor

Yeni Fikirler Yeni İşler yarışmasına başvuran girişimlerin 11'i 9 Kasım'daki finali bekliyor

Orta Doğu Teknik Üniversitesi Teknokent tarafından düzenlenen Yeni Fikirler Yeni İşler Yarışması'nda sona gelindi. 9 Kasım'da düzenlenecek final etkinliğinde kazanan girişimciler açıklanacak ve ödüller sahibini bulacak.

Bu yıl 9. kez düzenlenen yarışmanın finali 9 Kasım 2013 tarihinde Orta Doğu Teknik Üniversitesi, Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenecek. Girişimciler bu etkinlikte yatırımcılar, yöneticiler, akademisyenler ve girişimcilerden oluşan geniş bir katılımcı kitlesine iş fikirlerini anlatacak ve sonuçları bekleyecek.

Bu yıl 1000'den fazla girişimci başvuru yaptı

Aldığımız bilgilere göre bu yıl YFYİ’ye 1071 girişimci, 777 farklı iş fikri ile başvuru yapmış. Bu iş fikirlerinden 541 tanesi ilk aşamaya geçmiş ve 30 tanesi ikinci aşamaya kalmış ve yaklaşık 100 saatlik "Girişimcilik ve İş Planı" eğitimini almaya hak kazanmış.

Eğitimlerin ardından girişimcilerin jüri karşısında yaptığı sunumlar sonucunda 'Genel Kategori'de 5, 'Bilişim ve Telekomünikasyon Kategorisi'nde 4 ve 'Savunma Sanayii Kategorisi'nde 4 girişimci final için seçilmiş. Yarışmanın son aşaması olan finalde ise 3 kategoride toplam 11 girişimci rekabet edecek. Yani başvuruların yaklaşık yüzde 1'i finali görmüş olacak.

Finale katılan girişimciler aşağıdaki nakit ödülleri kazanmak için sunum yapacak. Nakit ödüllere ek olarak ODTÜ Teknokent’te 2 yıl ücretsiz ofis alanına sahip olmak gibi önemli bir destek daha alacaklar.

  • ELGİNKAN Vakfı Büyük Ödülü     100.000 TL
  • SAVUNMA SANAYİİ MÜSTEŞARLIĞI Büyük Ödülü 100.000 TL
  • TURKCELL Büyük Ödülü     100.000 TL
  • OSTİM Özel Ödülü      25.000 TL
  • DENİZBANK Özel Ödülü     25.000 TL
  • ASELSAN Özel Ödülü      25.000 TL
  • ÇALIK YEDAŞ Özel Ödülü     25.000 TL

Eğer Ankara'daysanız girişimcilerin sunumlarını izlemek ve çevrenizi genişletmek için yfyi2013-finaltoreni.eventbrite.com adresinden kayıt olun ve 9 Kasım'da ODTÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde olmayı unutmayın.

odtu Yeni Fikirler Yeni isler yarismasi

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.